Zapekané baklažánové lodičky so škoricou fotorecept

soncya - fotkasoncya, 17. júna 2014
Zapekané baklažánové lodičky so škoricou (fotorecept)
Foto: soncya

Výborné zeleninové jedlo, vhodné aj pre žlčnikárov. :)

3
porcie
20 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

2 - 3 ks
1 ks
2 - 3 strúčiky
3 PL
1 ks
1 ks
1 hrnček (alebo šampiňóny)




Postup

  1. 1

    Baklažán prekrojíme na polovice, vydlabeme dužinu, osolíme a do každej lodičky vložíme syr, ja polovičku trojuholníka taveného syra.

    Zapekané baklažánové lodičky so škoricou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V panvici si na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme na drobno pokrájaný cesnak. Pridáme na kocky pokrájanú dužinu z baklažánov, popražíme. Pridáme pokrájané šampiňóny, alebo vopred namočené hríby, osolíme, okoreníme, podlejeme troškou vody, alebo ja vodou v ktorej sa močili hríby. Podusíme. Odkryjeme a necháme trochu odpariť. Po chvíli pridáme na "mikroskopické" časti nakrájanú papriku a na drobné kocky pokrájanú paradajku, ja pridávam aj so šupou ako je. Paradajka nám pridá znovu šťavu a v tomto momente dosolíme ak treba a pridáme kávovú lyžičku škorice. Škorica ľúbi paradajky a naopak, dá sa toto ochutenie aplikovať aj v iných receptoch.

    Zapekané baklažánové lodičky so škoricou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravenou zmesou plníme baklažánové lodičky a tieto uložíme do zapekacej misy, do ktorej pridáme trošku vody. Dáme zapiecť do rúry na 200 stupňov asi 35 minút, ( teplovzduch 190 stupňov, 25 minút) Podávať môžeme s uvarenými zemiakmi, alebo len tak s chlebíkom. Dobrú chuť! Škorica okrem osobitej chuti nám urobí jedlo ľahšie stráviteľným, a aj napriek tomu, že sa v ňom nachádzajú pre žlčnikárov vražedné potraviny, práve vďaka škorici zabránime páleniu záhy, či žlčníkovým záchvatom. (odskúšané! :o) )

    Zapekané baklažánové lodičky so škoricou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

frezia
Vyzera to velmi pekne, aj coskoro urobim, len taveny syr vymenim za iny.
ivav
zdravé a veľmi pekne vyzerajúce jedlo...
martina86
Ten baklažán má byť ošúpaný a je sa potom aj ten, či len to vnútro?
martina86
Bolo to vynikajúce :) ja som to ešte posypala nastrúhaným syrom a paráda.
misutka
Super recept. Veľmi nám chutilo :) Určite som to nerobila posledný raz :)))
1x soncya




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia