Zapekané baklažánové lodičky so škoricou fotorecept
Foto: soncya
Výborné zeleninové jedlo, vhodné aj pre žlčnikárov. :)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Baklažán prekrojíme na polovice, vydlabeme dužinu, osolíme a do každej lodičky vložíme syr, ja polovičku trojuholníka taveného syra.
-
2
V panvici si na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme na drobno pokrájaný cesnak. Pridáme na kocky pokrájanú dužinu z baklažánov, popražíme. Pridáme pokrájané šampiňóny, alebo vopred namočené hríby, osolíme, okoreníme, podlejeme troškou vody, alebo ja vodou v ktorej sa močili hríby. Podusíme. Odkryjeme a necháme trochu odpariť. Po chvíli pridáme na "mikroskopické" časti nakrájanú papriku a na drobné kocky pokrájanú paradajku, ja pridávam aj so šupou ako je. Paradajka nám pridá znovu šťavu a v tomto momente dosolíme ak treba a pridáme kávovú lyžičku škorice. Škorica ľúbi paradajky a naopak, dá sa toto ochutenie aplikovať aj v iných receptoch.
-
3
Pripravenou zmesou plníme baklažánové lodičky a tieto uložíme do zapekacej misy, do ktorej pridáme trošku vody. Dáme zapiecť do rúry na 200 stupňov asi 35 minút, ( teplovzduch 190 stupňov, 25 minút) Podávať môžeme s uvarenými zemiakmi, alebo len tak s chlebíkom. Dobrú chuť! Škorica okrem osobitej chuti nám urobí jedlo ľahšie stráviteľným, a aj napriek tomu, že sa v ňom nachádzajú pre žlčnikárov vražedné potraviny, práve vďaka škorici zabránime páleniu záhy, či žlčníkovým záchvatom. (odskúšané! :o) )
Diskusia k receptu