Tofu ICHI

marauder - fotkamarauder, 20. októbra 2011
Tofu ICHI
Foto: marauder

Tofu, sóju, hydinové prsia beriem ako masu bez farby, chute, zápachu, ktorá sa dá šikovne pripraviť ako nositeľ farieb, chutí a vôní do takej Zobraziť celý popisTofu, sóju, hydinové prsia beriem ako masu bez farby, chute, zápachu, ktorá sa dá šikovne pripraviť ako nositeľ farieb, chutí a vôní do takej miery, až to bude nielen jedlé, ale aj chutné. Ichi je po japonsky "1", takže logicky bude aj "Tofu NI", "Tofu SAN"... Inšpiráciou bol GURU Varechy @2010, žijúci v nejakej džungli, rozprávajúci sa s vtákmi v blahej predstave, že všetci máme v špajze tie exotické prísady: http://www.varecha.pravda.sk/recepty/agedashi-dofu-vyprazane-tofu/20522-recep

1-2
porcia
5 minút
príprava
10-15 minút
na 220 °C

Suroviny

2 bal
1 PL
1 PL
na poprášenie
1
1
na poprášenie




Postup

  1. 1

    Tofu nakrájať na kocky, marinovať: karí korenie, worčester, sójová omáčka, soľ, čierne korenie, po 10 min pridať nadrobno nasekané vňate: petržlen, zeler, pažítka, magi (vedeli ste, že magi je nielen v kockách, ale normálne to rastie v záhrade?) a čili papričku. Pred vyprážaním bohate posypať solamilom (je to tuším nejaký škrob)

    Tofu ICHI - obrázok 1
  2. 2

    Nasypať do rozpáleného oleja a za občasného miešania (osobne používam techniku "mawashi" - to je tá frajerinka, keď si to na pekáči prehadzujete takým poloblúkovým švihom ruky a čo spočiatku spôsobuje popáleniny na nohách, ale kľudne sa dá aj vareškou) piecť na stíšenom ohni 10 - 15 min. Povyberať deravou, plocou naberačkou (olej na ďalšie použitie). Podľa princípov washoku dozdobiť bielou (jablko) a červenou (mrkva). Sformoval som tam aj môj názor (či podpis?) na toto, prekvapujúco chutné "jedlo" (mäso a objem nenahradíš!).

    Tofu ICHI - obrázok 2
  3. 3

    Pôvodne tu mala byť omáčka, mal som predstavu o nejakej tmavohnedej, sójovo - sladkej, do ktorej by sa vypražené kúsky decentne namáčali. Aj som zapichol špáradlo, ale dorazil dieťa, zobral si tanier a notbúk a o 5 min bol problém s omáčkou a prílohou vyriešený.... Dozjedenia pri "Tofu NI" ;-))

    Tofu ICHI - obrázok 3

Diskusia k receptu

evusik
@marauder začal si celkom dobre... bod 1, tofu naberá chute prísad a ty si použil taký ten základ, takže v pohode...
bod 2: ak by si použil techniku mawashi, tak podľa množstva rozpáleného oleja na obrázku by si už bol dávno na ÁRE. Technika prehadzovania potravín na panvici sa používa viac menej na suchej panvici, max.lyžica oleja ....
Píšeš, že @2010 je tvoj GURU tak by si si mal od neho brať aspoň príklad. Ja ho považujem minimálne za kulinárskeho estéta, nakoľko som nemala tú česť jeho umenie aj ochutnať, ale stačí sa pozrieť na jeho precíznu, až umelecky dokonalú prezentáciu jedla... a ty ako jeho učeň nám tu naservíruješ falický symbol (obr.3), ktorý zrejme považuješ za estetické servírovanie. Tvoje tofu, ktoré mohlo byť celkom chutné, týmto skĺzlo na úroveň 5-tej cenovej skupiny (ospravedlňujem sa 5-tej cenovej skupine).
marauder
@evusik :



Falicky symbol.... ;-D V 5-tej cenovej som rovnako doma, ako v 6****** hoteli! Tiez ma prekvapilo, ze admin tu foto pustil a zabudol som, ze po 50-ke su uz niektori vonku aj z druhej puberty.... ;-) Ja som nevysiel ani z prvej a viac mi sedi motorkar, bitkar, suknickar, kludne pridaj aj fajciara a alkoholika + dalsie neresti, ako snob, puritan, co si v "klabhauze" dava XO konak, ci 25-rocnu whisky, aby vecer mohol buzerovat pinglov v najdrahsich svetovych hoteloch! "2010", ktoreho fakt obdivujem a ktory tu mal tiez konflikty, chcem jemne pritlacit, aby zvazil moznosti a dostupnost ingrediencii pre "1. veta v Ustave".... Ked budem mat cas, pridam rpt na "kacaciu polievku Batu-Khan s pecenovymi haluskami", velmi seriozne.... Peace!
2010
Vidim ze moje meno- nic je tu spomenute tak sa tiez ozvem.
1- Fotenie , je tu taka stara diskusia ako sa da odfotit aj s velmi lacnym aparatom alebo s mobilom.
 varecha.pravda.sk/diskusie/prakticka-fotografia/294-forum...

2- Nechapem pointu tej kompozicie , jedine ze bola vytvorena neskoro v noci pod vlyvom alkoholu ?
3- Jedlo nekritizujem lebo nepoznam ,nejedol som takuto kombinaciu . Aj ked v Japonsku je oblubene kari ,a nema nic spolocne s Indickym kari.
Prikladam fotku Japonskeho kari,a bolo to fotene mobilom .


evusik
@marauder pletieš si pojmy z dojmami, toto nie je o prudérnosti ale o miere vkusu a sile nevkusu....
@2010 dobrý kuchár nie je ten ktorý varí z drahých surovín ale ten ktorý vyčarí jedlo aj z mála.... a drahý foťák z nikoho nespravil dobrého fotografa.... ale to ty veľmi dobre vieš :-)
zrzava
Falus sa objavoval v umeni kazdej kultury a symbolizoval muznost a plodnost, a neviem co je nevkusne a neesteticke na tom, ak ho niekto prenesie aj do umenia kulinarskeho. Ludske telo si nezasluzi, aby niekto na nom znacil cervenou fixou miesta, ktore zobrazovat a ktore nie.
evusik
prepáč @zrzava rada sa pozriem na umelecké dielo na ktorom je zobrazené nahé ľudské telo, pokiaľ to dielo bude socha, fotografia, plátno.... ale v žiadnom prípade sa nechcem dívať, alebo dokonca jesť hlúpu napodobeninu falusu... zatiaľ čo to prvé je umenie to druhé je čistá perverznosť
palokuchki
100% suhlasim s @evusik. Som tiez ale aj prekvapena ze redakcia uverejnila foto c.3. Dalsi recept ktory vyvola rozruch na Vareche a kontrastne komentare.
julica
No ja mám dosť posunutý prah kontroverznosti, provokácia, pokiaľ nie je stupidná, má svoje opodstatnenie. Avšak mrkva položená na vykrojenom jabĺčku,akože penis, to je "srandička" tak z hodín varenia zo ZŠ
evusik
vidíš @julica ja sa tu vykecávam a ty si to vystihla asi celkom presne :-) základná škola..... raz darmo, niekto je v puberte celý život a ešte je na to aj hrdý, no čo už
angiek
je to nechutne, suhlasim s nazorom julica...su veci, ktore keby boli podane inak..uplne inak vyzneju...no aspon sa vidi, ze nie kazdy je super vo vsetkom :))
lucylee
Je to cele stupidne. Este raz si pozri recepty a hlavne prezentaciu receptov, ktore tu pridava @2010.
danculka
Verte mi ja som sa bála ozvať,som úplne z toho znechutená,mám rada žarty, ale nie na takomto fóre a takéto, do budúcna zviditeľni sa niečím iným ....
marauder
Pochopil som zostavu a pravidla..... ;-D Staci drobny forik na urovni hodin varenia v ZS a je tu najsledovanejsia diskusia! Pre vsetky znechtene baby a babky: po roku 1999 sa sex a niektore temy odtabuizovali......  www.demiurg.cz/index.php?option=com_content&task=v...
Ak to nechcete pochopit, dajte sa k Mormonom!
K receptu: Za pripravou a vyprazanim si stojim, bolo to naozaj prekvapujuco chutne! Vlastne som ani nemusel experimentovat s omackou, stacilo do misky nieco z tych uzasnych, pikantnych, thajskych z oddelenie "Exoticke kuchyne" z Tesca. Ale u mna to nevydrzi, lebo som schopny taku flasu vycmurkat za den.....
A niekedy treba veci pomenovat priamo, nie v hadankach tipu "falicky symbol" : jednoducho - k.kot! Ja som sa k tej kompozicii vyjadril jasne: Nazor, ci PODPIS! ;-)) Pridam este ten recept na kacaciu polievku a vychutnam si vas......
alena45
Nepochopil si nič. Nie je to otázka prudérnosti, ale vkusu. A tak sa nečuduj, že to nie je každému smiešne. Je mi Ťa ľúto ako sa sám zhadzuješ.
marauder
@alena45 & pocetny FAN(K)lub: V aktualnom zivote nie je mojim poslanim chapat, ale provokovat! Vsetci moji lekari sa cuduju, ze som sa dozil 50-ky.... Urobil som si prehlad: 80% pokrytcov a nepouzitelnych receptov, konciacich "mnam" a "ukladam". 20% nezaradenych, otvorenych, uzasnych.... Pochopil som PRAVIDLA Varechy.... Nikoho nebudem setrit, dufam, ze to bude vzajomne!




Amen.
angiek
to uz je len terno, predvadzat nechutnosti a viest egoisticke reci na fore o vareni... :) gratulujem
evusik
no čo už, musíme si zvyknúť, že máme medzi sebou samca, ktorý nás hlúpe chce niečomu priučiť... a my nie a nie to pochopiť :-(
ola111
To sa potrebuješ zviditeľniť takýmto spôsobom?Si si istý,že si zaparkoval na správnom mieste?Toť môj názor k tebe...
ailuj82
ja tvoje grcky nekomentujem, tak keď sa ti niečo nepáči sa zdrž aj ty :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia