Fettuccine so špargľovým krémom
Veľmi chutný, jemný a rýchly krém na cestoviny z bielej špargle.
Losos Wellington
Toto jedlo mi už dlhšie vŕtalo v hlave a konečne som sa odhodlala na svoj prvý pokus....
Šparglová krémová polievka
Špargľu ošúpeme škrabkou na zemiaky a dáme variť na cca 10-15minút. Vodu málinko osolíme. Medzitým...
Grenadier marsh so Znojmo okrou
U nás doma je známych niekoľko desiatok jedál so všeobecnou obľubou. Medzi ne určite patrí i...
Babičkin jesenný tanier
Na oleji opražíme klobásu, pridáme posekané paradajky a podusíme.
Kuracie na rasci so špenátom
Tak toto bola rýchlovka ... špenát mám svoj mrazený ... tak podľa chuti som to...
Šampiňóny s tofu a hráškom
Recept som dostala od synovcovej manžely a je fantastisky dobrý.
Morčacie kúsky v bylinkovej perinke
Včera sme mali vynikajúci obed... morčacie kúsky som vyprážala v bylinkovom cestíčku... použila som šalviu, petržlenovú vňať,...
Plnený morčací rezeň s cuketami
Polovicu každého rezňa obložíme šunkou. Rajčiny nakrájame na plátky, rozdelíme ich na šunku a zakryjeme...
Kuracie prsia v pikantnom sirupe
Sladučko-pikantné jedlo... kto má rád kuracinku aj tak trošku na sladko, určite si príde na...
Cestoviny s Tofu a pestom
Vyskúšajte sýte cestoviny s Tofu a čerstvo pripraveným pestom zo sušených rajčín, určite si pochutíte!
Ryža v mlieku s černicami a čokoládou
Už neviem , čo každý deň vymyslieť, aby to nebolo zase z mäsa...
Šoulet
Aspon 4 h vopred namočime zeleny hrach ale možme nechať kludne aj cez noc. Vodu zlejeme...
Dusené králičie pliecko na cestovinách v lahodnej omáčke
Prvýkrát králičie, podarilo sa! :)
Chlodnik z cvikly
Řepu upečeme v troubě, nebo uvaříme v celku. Oloupeme a nastrouháme a krátce...
Syrovo–cibuľové šúľance
Šúľance uvaríme vo vriacej osolenej vode a odložíme na teplé miesto.
Labužnícke koleno
Den pred pečenim koleno predvarim s bobkovym listom a celym korenim. V miske si vymiešam olej, kečup,...
Karí na banáne
Tento recept je zvláštna zmes na spôsob "co dům dal", ktorú som si pripravila na večeru...
Treska plnená údeným lososom na smotanovej omáčke s medovou dijonskou horčicou a hrozienkami
Jednoduché, lahodnej chuti a na tanieri pekne vyzerajúce :-)
Kuracie prsia na pórovo-jablkovej omáčke
Na horúcom oleji sprudka opečieme kuracie prsia (okorenené, osolené) z oboch strán.
Penne na miliónty-prvý spôsob
Cestoviny milujem a tento recept vznikol starou známou improvizáciou, keď sa vám nepodarí pôvodný plán a...
Farfalle s byvolou mozzarellou a grilovanou paprikou
Byvolia mozzarella sa právom hrdí tým, že patrí medzi najlepšie syry na svete. Výrazná aróma,...
Lososová „živánska“
Sme mäsový národ. Na jar však radšej siahnime po ľahších častiach a ľahšej úprave. ...