
Bravčová pečeň restovaná na škvarkách
Už dávnejšie som sa Vám bol vyspovedal z mojej velikej vďaky šikovnej pani Blaženiakovej, mojej vzácnej...

Jahňacie kotlety s aromatickým kuskusom
Jahňacie kotlety naplátkujeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Grilujeme z oboch strán na...

Kuřecí uzená noha s mangoldem
Uzená masa považuji za výborná. Takový mangold je skvělá, lehká příloha. Brambory nevylučuju, ...

Zapekané cuketové lodičky
Cuketu umyjeme, NEšúpeme, pozdĺžne rozkrojíme a vydlabeme dužinu so zrniečkami. Vydlabanú cuketu poukladáme na...

Zemiakové holúbky
Kapustné listy sparíme vo vriacej vode, potom ich vyberieme a hlúb opatrne naklepeme tĺčikom na mäso,...

Ryba na víne s chilli
Tento sposob pripravy ryby som odkukala od svokry. Najradsej mam takto pripravenu prazmu, ale tentokrat...

Plnený baklažán
uvarenu ryžu rozmiesame s pomletým mäsom. Pridame cele vajce, koreniny, sôl, podľa chuti.

Domáce pomarančové cestoviny s plnenými morčacími prsiami a flambovaným ovocím
Dnes sme mali skvelý obed s domácimi pomarančovými rezancami. robievam ich väčšinou ako prílohu k pečeným...

Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi
Steaková latina sa začína už pri výbere plemena, veď každý „rodokmeň rezňa" má svoje osobitosti. Zvieratá majú...

Jarné plnené kuracie mäso
Pôvodne som uvažoval o mäsku z moriaka ale čoskoro budeme mať rodinné oslavy tak tú morčacinku použijem...

Hovädzie rezne v omáčke
Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame na rezne, naklepeme a osolíme. Na masti alebo oleji speníme pokrájanú cibuľu, očistenú...

Baraní perkelt s kapustou
Baranie mäso zbavíme tuku i blán, dobre umyjeme a pokrájame na kocky. Cibuľu nadrobno posekáme, speníme na...

Penne con spinaci e pesto
Predstavujem Vám ďalší z mojich receptov. Sú to penne na taliansky spôsob :-)

Pečené kura s plnkou
Víkendový obed ako od mamičky, to je voňavé pečené kura s jemnou pečeňovou plnkou. S...

Čínsky Manchurian po slovensky
Manchurian je názov oblasti, ktorý je ale zároveň prívlastkom pre mnohé jedlá pochádzajúce z Číny...

Zapekané fašírky s cibuľovo-šampiňónovou omáčkou
Pripravíme si fašírky: Mäso zomelieme, pridáme vajce, koreniny (č. korenie mleté, soľ, ...

Zapečená brokolica
Dnes máme brokolicový deň. Urobila som brokolicovú polievku a teraz zapečenú v rímskom hrnci.

Chlebový bochník plnený syrom s pečenou krkovičkou
Ak držíte diétu, tak ani nečítajte... pri bochníku som si pomohla pánom Cuketkom a pri...

Kapustový quiche
Kapusta je kráľovnou októbra. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, nás kuchárov...

Carbonara so špenátom
Carbonara špagety posypané slaninkou vás určite potešia za každého počasia.

Jahňacie kotlety v bylinkovej kôrke
Tradičné chute Veľkej noci a k tomu štipka novôt, nápadov, rukopisu kuchára, čo sviežimi detailmi oslavuje...

Pečená plnená červená paprika
Tip na plnenú papriku trochu inak. Aj veľká červená hrubostenná paprika je vhodná na plnenie...

Hovädzie alla pizzaiola
Recept mam od znameho. Robievam ho casto v lete, popripade ked potrebujem uvarit nieco narychlo....

Babičkine jablkové knedlíčky
V mrazničke sa mi už dlhšiu dobu povaľujú strúhané jablká. Keď mám pravdu povedať, najradšej...

Špenátové lasagne
Tohtoročná úroda špenátu bola mimoriadne vydarená, tak to treba využiť...

Brokolicové placky so syrom
Zemiaky nakrájame na kocky, brokolicu rozdelíme na menšie ružičky a uvaríme ich v osolenej vode.