Foto: chutimi
Chutné ľahké jedlo, ktoré sa dá rôzne prispôsobovať
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Predhrejte si rúru na 180-200°C.
- 2
Baklažán prekrojte pozdĺžne a vydlabte lyžičkou. Dutinu opláchnite, dobre osoľte a nechajte odkvapkať hore dnom na tanieri. Následne vložte baklažán do rúry na cca. 15 minút.
- 3
Na panvici alebo v malom hrnci si osmahnite na cesnaku cca. polovicu vydlabaného vnútra baklažánu s mladou zelenou špargľou a jalapeno papričkami (môžu byť aj zavárané). Pridajte pretlačený cesnak a dochuťte soľou a čiernym korením.
- 4
Zmes naplňte do vydlabaného baklažánu a nechajte zapekať. Na záver na vrch poločte na tenké plátky nakrájaný kozí syr a nechajte ho roztopiť.
- 5
Podávajte s opečenou bagetkou (napr. s cesnakovým alebo bylinkovým maslom) a ľahkým bielym vínom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu