Plnený baklažán zapekaný s kozím syrom

chutimi - fotkachutimi, 10. mája 2012
Plnený baklažán zapekaný s kozím syrom
Foto: chutimi

Chutné ľahké jedlo, ktoré sa dá rôzne prispôsobovať

2
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
100 g
100 g
1/2 ks
1-2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Predhrejte si rúru na 180-200°C.

  2. 2

    Baklažán prekrojte pozdĺžne a vydlabte lyžičkou. Dutinu opláchnite, dobre osoľte a nechajte odkvapkať hore dnom na tanieri. Následne vložte baklažán do rúry na cca. 15 minút.

  3. 3

    Na panvici alebo v malom hrnci si osmahnite na cesnaku cca. polovicu vydlabaného vnútra baklažánu s mladou zelenou špargľou a jalapeno papričkami (môžu byť aj zavárané). Pridajte pretlačený cesnak a dochuťte soľou a čiernym korením.

  4. 4

    Zmes naplňte do vydlabaného baklažánu a nechajte zapekať. Na záver na vrch poločte na tenké plátky nakrájaný kozí syr a nechajte ho roztopiť.

  5. 5

    Podávajte s opečenou bagetkou (napr. s cesnakovým alebo bylinkovým maslom) a ľahkým bielym vínom.

Diskusia k receptu

eldina
baklažán aj denne a nikdy nemám dosť receptov ako na ne..vdaka,ukladáááám..:)
martamm
Chvalim Tvoj receptik a ukladam, baklazan pripravujem velmi casto a bude zmena....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia