Rib-eye steak s pečenou bielou cibuľou

Martin Pollák
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 9. septembra 2014
Rib-eye steak s pečenou bielou cibuľou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 280-320 °C

Suroviny

1-1,2 ks na kosti z vysokej roštenky
3 ks biela
2 PL
2 PL (aceto balsamico tradizionale)




Postup

  1. 1

    Mäso aspoň dve hodiny pred prípravou vyberieme z chladničky, aby získalo izbovú teplotu. Následne ho osolíme hrubou morskou soľou.

  2. 2

    Potom ho jemne potrieme z každej strany prepusteným maslom, položíme na gril a grilujeme z každej strany pri teplote 280–320 °C asi osem minút (podľa potreby).

  3. 3

    Cibuľu prekrojíme na polovicu, položíme na plech vymastený olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, pečieme pri teplote 300 °C asi päť minút. Pred podávaním polejeme krémovým octom balsamico.

Diskusia k receptu

kukulienka71
netreba ho nechať dôjsť? pozerala som v Metre majú rib eye z viacerých krajín, po 13,50 až 22 eur/kg. Ten z tvojho linku, @2010 , je fakt strašne drahý:-O




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia