Rib-eye steak s pečenou bielou cibuľou
Martin Pollák
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 9. septembra 2014
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 9. septembra 2014

Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
na 280-320 °C
na 280-320 °C
Postup
-
1
Mäso aspoň dve hodiny pred prípravou vyberieme z chladničky, aby získalo izbovú teplotu. Následne ho osolíme hrubou morskou soľou.
- 2
Potom ho jemne potrieme z každej strany prepusteným maslom, položíme na gril a grilujeme z každej strany pri teplote 280–320 °C asi osem minút (podľa potreby).
- 3
Cibuľu prekrojíme na polovicu, položíme na plech vymastený olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, pečieme pri teplote 300 °C asi päť minút. Pred podávaním polejeme krémovým octom balsamico.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
www.lafrieda.com/USDA_Prime_Black_Angus_Tomahawk_Steaks_...