Foto: evusik
Tento recept som objavila na nete, inšpiroval ma predovšetkým obrázok....
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Múku, prášok do pečiva a všetky koreniny zmiešame zvlášť. Vajíčka, mlieko a olej vyšľaháme vidličkou do peny a vlejeme do múky. Vareškou vymiešame.
-
2
pridáme cca 150g nastrúhaného syra, zvyšok si odložíme na posypanie
-
3
2/3 cesta vylejeme do obdĺžnikovej formy. Brokolicu si rozdelíme na jednotlivé ružice, veľkosť upravíme tak aby sa nám zmestili do formy, brokolicu umyjeme a dobre usušíme. Do cesta povtláčame jednotlivé ružice.
-
4
zakryjeme zvyškom cesta a dáme piecť na 180°C asi 30 minút
-
5
potom posypeme zvyškom syra a dáme ešte na 10 minút zapiecť
-
6
keď koláč trochu vychladne, vyklopíme do a dáme vychladnúť na mriežku
-
7
Koláč môžeme podávať teplý aj studený. Ak zostane do druhého dňa opečte ho nasucho ako topinku.
-
8
Tento syrový koláč som robila prvý krát. Chuťovo je výborný, ale čo ma sklamalo bol vzhľad. Na obrázkoch na nete bola brokolica krásna zelená, zatiaľ čo tá moja akosi vybledla.
ad 1:brokolica surová?nesparená?
ad2:môže byť aj karfiol?
je mi jasné,že pre oko je krajšie kurkumová žltá a zelená brokolica...
@rados ť @paeva brokolicu som neobvárala, pieklo sa to pomaly 40 minút a brokolica bola mäkkučká, pre mňa by mohla byť aj viac chrumkavá, takže myslím, že obvárať netreba...
karfiol môže byť určite a podľa mňa aj iná zelenina a určite by sa dala vyskladať aj nejaká pekná mozaika :-)
takúto podobnú maškrtu-ale s bešamelom-poznám..toto nie...láka ma to...niekedy si to dám do rozvrhu dňa..:-)))
@vanilka111 ďakujem za radu, to s tým octom najbližšie vyskúšam, pretože na webe som našla fotku kde je takto spravená brokolica krásne zelená , až taká smaragdová ako keď je surová myslím si síce, že to bola upravená fotka, lebo to nie je možné aby tá brokolica mala rovnakú farbu po 40 minútovom pečení.... ale to obvarenie v octovej vode by jej možno pomohlo... vyskúšam :-)