8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prebratú šošovicu namočíme asi na 2 hodiny do vody. Kapustu dáme variť do vody aby voda bola asi 5 cm nad kapustou.
- 2
Keď začne vrieť, pridáme scedenú šošovicu a sušené huby. Spolu varíme, pokiaľ šošovica nezmäkne.
- 3
Ak nám vyvrie voda, prilejeme mlieko.Keď je všetko mäkké,pridáme vopred vymiešané smotany a necháme prejsť varom. Dochutíme vegetou. Kapustnica má pripomínať skôr omáčku ako polievku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu