Kapustnica starej mamy

mikalove - bez fotkymikalove, 12. decembra 2009
8
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
50 g
podľa chuti
podľa chuti
3 PL
1 l
50 g
500 ml
250 ml
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Prebratú šošovicu namočíme asi na 2 hodiny do vody. Kapustu dáme variť do vody aby voda bola asi 5 cm nad kapustou.

  2. 2

    Keď začne vrieť, pridáme scedenú šošovicu a sušené huby. Spolu varíme, pokiaľ šošovica nezmäkne.

  3. 3

    Ak nám vyvrie voda, prilejeme mlieko.Keď je všetko mäkké,pridáme vopred vymiešané smotany a necháme prejsť varom. Dochutíme vegetou. Kapustnica má pripomínať skôr omáčku ako polievku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia