Kuracia roláda
Kuracie prsia nakrájané na malé kúsky, v miske zmiešame s vajciami, kyslou smotanou, strúhaným...
Eintopf z pečienok a húb
Umytú pečeň nakrájame na kúsky a na časti olej alebo masti opečieme na cibuľkovom základe, zaprášime...
Hovädzie s čokoládovou omáčkou
Raz za čas prekvapím priateľov s niečím čo nejedia každý deň (sú to dobrí priatelia –...
Pečené plnené žemle
Včera som robila langoše a ostalo mi cesto. Chcela som vyskúšať niečo nové a celkom sa...
Stehná plnené špenátom a bryndzou
Kuracie stehno vykostíme, osolíme, okoreníme, položíme naň trochu bryndze, pár špenátových listov, ...
Zelená špargľa s bazalkovou omáčkou
Včera som kúpila špargľu, tak bolo treba čosi vymyslieť
Fazuľka na strúhanke
Zbieram recepty, ktoré sa skladajú z troch vecí a tento patrí k nim. O takomto...
Teľacie lýtko s polentou
Teľacie lýtko osolíme a okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Pridáme mrkvu a zeler, rajčinový...
Zemiakové knedle s údeným jazykom a cibuľovou „kapustou“ po staročesky
Jazyk uvaríme v neosolenej vode domäkka spolu s koreninami a cibuľou. Teplý uvarený jazyk olúpeme od...
Yalanci mantı
(čítaj "jalandži mantı) V preklade to znamená niečo ako falošné plnené cestoviny. Pravé turecké mantı...
Špenátový závitok
Ľahké a rýchle jedlo, keď som už nevedela čo so špenátom od švagrinej... odteraz si ho...
Šalát zo špargle a artičokov
Špargľu pokrájame na 5 cm dlhé kúsky, fazuľku zbavíme stopiek, šampiňóny prekrojíme a artičoky rozštvrtíme....
Karfiolové palacinky s hovädzou pečienkou
Pôvodne som išiel robiť karfiolový mozoček zo zbytku karfiolu, ale akosi som behom prípravy zasa vymýšlal...
Raňajkové bravčovinky s caesar šalátom
Výborné domáce fašírky vedeli vyčarovať u nás doma v Košiciach pod Šibenou horou aj naše dobré múdre...
Červené karí podľa Martina „Fefe“ Žúžiho z Hexu
Svoje obľúbené jedlo nám dnes navaril skladateľ, textár a gitarista skupiny HEX. Nechajte sa inšpirovať...
Diabolské plátky
Mäso sa dá najprv do pácu. Najlepšie je, aby mäso bolo v tom páce aspoň...
Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom
Na jar začína rásť smrčkovec český. Táto veľmi cenená huba je skutočnou delikatesou. Veľmi chutná je plnená....
Krémové risotto so zelenou špargľou a sušenou šunkou
Dokonalý súlad chutí. Lahodné a delikatesné. Čochvíľa je tu jar a na pultoch sa objaví chrumkavá zelená špargľa. Bolo by priam hriechom ju nevyužiť....
Kurča v pekáči na chalupe
Ušetriť čas, to je zbožné želanie každej gazdinky i nejedného gazdiniaka! Čas, to sú peniaze a to platí aj v dnešnej extra uponáhľanej dobe....
Sviatočná sviečkovica s orieškami
Tento recept som našla v starých babičkiných receptoch, vyskúšala som ho a odvtedy ho robievam pravidelne...
Biftek so zelenou fazuľkou a sušenými paradajkami
Biftek versus steak. Niekde som sa dočítala, že biftek alebo beefsteak sa pripravuje vždy a...
Metilo
Jednoduché jedlo s prísunom vitamínu C. Pravdepodobne poznáte pod iným názvom. Je zaujímavé zistiť...
Plnené kuracie prsia na červenej šošovici
Šošovicu na pár hodín namočíme do vody. V hrnci opražíme cibuľku, pridáme šošovicu, ...
Pizza s mandarínkami
Pizzu nemusím často, ale občas mi zachutí, robila som ju včera. Neuveriteľne sa snúbi...
Seitan s paprikou
Z múky a vody pripravíme cesto. Ja ho robím v pekárničke na chlieb, program rezancové...
Ratatouille quiche
Tyčinky, lupienky, chrumky. Tam často končí chuťovková fantázia. Pritom stačí chvíľa a máme tu tip-top pohostenie aj k tomu najvzácnejšiemu vínu....
Plnené kuracie prsia kiskoros
Kuracie prsia zbavené kože narežeme v strede nožom a naplníme kačacou pečeňou. Tú narežeme, osolíme...