Zapečený baklažán s cícerom

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 12. marca 2012 8:05
Ďalšie recepty »

Cícer aj baklažán máme veľmi radi, tak som skúsila túto kombináciu.

2
porcie
20 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Baklažán nakrájame, posolíme necháme postáť 10 min. Potom opečieme na oleji z každej strany. Cícer namočíme večer do vody. Na druhý deň varíme v slanej vode a pridáme 1 bobkový list. (Môžeme použiť aj sterilizovaný). Cibuľku nakrájame na väčšie kúsky a dusíme na oleji.

    Zapečený baklažán s cícerom - obrázok 1
  2. 2

    Do udusenej cibuľky pridáme uvarený cícer, 4 rozkrojené cherry paradajky a 1 chilli papričku, 2 pretlačené strúčiky cesnaku. Okoreníme, osolíme a dusíme 10 min. Do udusenej zmesi vložíme upečený baklažán a zmiešame. Zmes vylejeme do zapekacej misy a dáme do rúry zapiecť na 10-15 min.

    Zapečený baklažán s cícerom - obrázok 2
  3. 3

    Upečený baklažán podávame so sezónnou zeleninou a ozdobíme kyslou smotanou do ktorej sme primiešali pretlačený cesnak, soľ, korenie a kôpor. Dobrú chuť.

    Zapečený baklažán s cícerom - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist