Foto: zabiatko66
Cícer aj baklažán máme veľmi radi, tak som skúsila túto kombináciu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklažán nakrájame, posolíme necháme postáť 10 min. Potom opečieme na oleji z každej strany. Cícer namočíme večer do vody. Na druhý deň varíme v slanej vode a pridáme 1 bobkový list. (Môžeme použiť aj sterilizovaný). Cibuľku nakrájame na väčšie kúsky a dusíme na oleji.
-
2
Do udusenej cibuľky pridáme uvarený cícer, 4 rozkrojené cherry paradajky a 1 chilli papričku, 2 pretlačené strúčiky cesnaku. Okoreníme, osolíme a dusíme 10 min. Do udusenej zmesi vložíme upečený baklažán a zmiešame. Zmes vylejeme do zapekacej misy a dáme do rúry zapiecť na 10-15 min.
-
3
Upečený baklažán podávame so sezónnou zeleninou a ozdobíme kyslou smotanou do ktorej sme primiešali pretlačený cesnak, soľ, korenie a kôpor. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu