Karfiolová hlava fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 8. marca 2016
Karfiolová hlava (fotorecept)
Foto: gordonko
10 - 20 minút
príprava

Suroviny

1 ks
2 - 3 kg
20 - 25 dkg
asi 4 ks
 (vegeta)
3 strúčiky

Postup

  1. 1

    očistené zemiaky dáme uvariť - tieto som varil v tlakovom hrnci - sú lepšie , chutnejšie a vraj aj zdravšie

    Karfiolová hlava (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    očistenú a opláchnutú karfiolovú hlavu dáme obvariť do osolenej vody do polozmeknutia

    Karfiolová hlava (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    salámu ,slaninu nakrájame na kliny ,aby sa nám lepšie zatrkávali do karfiolu množstvo neuvádzam ... koľko dáte toľko bude - vypucujete chladničku

    Karfiolová hlava (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    do vymastenej sklenenej misy nasypeme na dno z predvarených - uvarených zemiakou

    Karfiolová hlava (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    do karfiolovej hlavy pozapichujeme kúsky údenin

    Karfiolová hlava (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    napichanú hlavu dáme na stred misy a obsypeme ju zvyškom uvarených zemiakou

    Karfiolová hlava (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pripravíme si zmes na zaliatie vyšlahané vajíčka, posekaná petržlenová vnaťka -iné bylinky , cesnak ....

    Karfiolová hlava (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    zahustíme postrúhaným syrom , osolíme ovegetíme

    Karfiolová hlava (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    zmes nalejeme na karfiol a rozotrieme ,uzavrieme misu a šups stým do trúby

    Karfiolová hlava (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a máme upečeno

    Karfiolová hlava (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    DOBRÚ CHUŤ

    Karfiolová hlava (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

marika9
Niečo podobné som robila, myslím, že sa to volalo karfiol na francúzsky spôsob. Bolo výborné, len trochu pracné. Ale zas stojí to za to.
luss44
podobné varili nedávno v TV, tam použili údené mäso a syr do karfiolu, môže to byť dobré.