Foto: gordonko
príprava
Postup
-
1
očistené zemiaky dáme uvariť - tieto som varil v tlakovom hrnci - sú lepšie , chutnejšie a vraj aj zdravšie
-
2
očistenú a opláchnutú karfiolovú hlavu dáme obvariť do osolenej vody do polozmeknutia
-
3
salámu ,slaninu nakrájame na kliny ,aby sa nám lepšie zatrkávali do karfiolu množstvo neuvádzam ... koľko dáte toľko bude - vypucujete chladničku
-
4
do vymastenej sklenenej misy nasypeme na dno z predvarených - uvarených zemiakou
-
5
do karfiolovej hlavy pozapichujeme kúsky údenin
-
6
napichanú hlavu dáme na stred misy a obsypeme ju zvyškom uvarených zemiakou
-
7
pripravíme si zmes na zaliatie vyšlahané vajíčka, posekaná petržlenová vnaťka -iné bylinky , cesnak ....
-
8
zahustíme postrúhaným syrom , osolíme ovegetíme
-
9
zmes nalejeme na karfiol a rozotrieme ,uzavrieme misu a šups stým do trúby
-
10
a máme upečeno
-
11
DOBRÚ CHUŤ
Diskusia k receptu