
Basmati rizoto s cuketou, šampiňónmi a nivou
Rýchle, chutné a zo zdravých surovín :)

Bylinkové kura
Tento recept je z mojej vlastnej hlavičky, pretože veľmi rada zbieraj bylinky a preto ich používam veľmi...

Hlávková kapusta s mäsom
Mäso nakrájané na rezance naložíme do zmesi zo sójovej omáčky, trochy vody, bielku a škrobovej...

Plnené pstruhy na zbojnícky spôsob
Očistené pstruhy zvonka i z vnútra osolíme a okoreníme mletým čierným korením, naplníme pripravenou plnkou, ...

Krkovička z jedného pekára
Tento recept som veľmi dávno (to som bol ešte mladý a ... počul v rozhlase)...

Filé z morského jazyka v paradajkovej omáčke
Filé umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou...

Rebierka v ríbezľovej marmeláde
Cesnak dobre popučte. Dajte do misy, pridajte marmeládu, soľ, korenie, ocot, ...

Najjednoduchší losos
Jediny problem, vacsinou cim jednoduchsi recept - tym kvalitnejsie suroviny. Dobry steak je 80%...

Bylinkové špagety
Tak opravdu nevím, jestli jsem normální. Na stará kolena uvařím vegetariánské jídlo. Jestli je...

Hubové krupoto na víne s bryndzou, kešu a slaninkou
Milujem fúzie a prepájanie tradičnej kuchyne s niečim malým novým. Inovovať a kreovať to je moje....

Cestoviny (pizza)
V podstate nič priebojné, hlad urobí svoje, tak som sa dnes pokúsila spraviť omáčku na...

Krkovička s hubovou prílohou podľa Janočky
Môj dnešný experiment - preto podľa Janočky, ale musím povedať, že úspešný. Dúfam, ...

Raňajkové bravčovinky s caesar šalátom
Výborné domáce fašírky vedeli vyčarovať u nás doma v Košiciach pod Šibenou horou aj naše dobré múdre...

Pečené mleté mäso
Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, majoránom, prelisovaným cesnakom a sójovou omáčkou...

Rybie filé v čiernej omáčke
Pripajam recept na tuto velmi nezvycajnu omacku. Naucila som sa ju varit od svokry. Ona...

Kurací hrniec s mladým kelom a šampiňónmi
Také letné varenie v jednom hrnci, keď sa vám nechce stáť pri šporáku, ale vaše...

Tofu v jednoduchej omáčke
Tofu zaťažíme medzi papierovými utierkami. Necháme 30 minút stáť.

Zemiakovo-baklažánové karí
Na oleji poprazime rimsku rascu, kurkumu a koriander. Pridame nakrajanu cibulu a opekame, kym...

Hovädzia špička s chrenom
Gazdinky starého Prešporka vedeli múdro zužitkovať všetko, čo im dávala rieka, záhrady, svahy Malých...

Cestoviny na spôsob šunkaflekov so zemiakovým páperím a cibuľovou prikrývkou.
Zas som vymýšľala-občas, keď mám málo práce(hi, hi), tak si jej trošku naložím-hlavne v...

Cuketové palacinky s ricottovým krémom
Cukina, cukina, cukina... čo s ňou? Tento recept som našla v staršej brožúrke 100...

Cestoviny a la Austria
Nemám iný vhodnejší názov pre toto jedlo ako je "a la Austria", a...

Kapor na cesnaku a čili papričkách - fotorecept
Dostali sme od kamaráta rybára dvoch krásnych kráľovských kaprov a dnes sme sa na jednom s nich...

Brambory na smetaně
Brambory oškrábeme a uvaříme v osolené vodě, vodu pak slijeme, ale necháme si ji na...

Roláda z lososa, zubáča a špenátu
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemných čerstvých filiet zo zubáča a lososa. Z lososa pripravíme steak,...

Mexická ryža
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme v rozpálenom oleji, pridáme sparenú ryžu, opražíme.

Halloumi s paradajkami, medom a cesnakom
Čoraz viac preferujem jedlá rýchle a jednoduché na prípravu. Možno inšpiruje aj niekoho z vás.