Ryžové guľky s lesným ovocím

Janka Gáliková
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 24. augusta 2014
Ryžové guľky s lesným ovocím
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
6 PL
1 ČL strúhaná
120 g
1 ks
500 g
1 PL
5 PL
100 ml
1/2 viazaničky
1/4 ČL
12 ks




Postup

  1. 1

    Pol litra mlieka, štipku soli, štyri lyžice cukru a citrónovú kôru privedieme do varu, prisypeme ryžu a na miernej teplote varíme asi 25 minút. Občas premiešame. Preložíme do misy a necháme vychladnúť. Potom vmiešame žĺtok.

  2. 2

    Lyžicu cukru rozpustíme, zalejeme 100 ml vody a 100 ml vína, pridáme mletú škoricu, citrónovú šťavu a jemne zahustíme solamylom. Do zmesi pridáme ovocie s medom.

  3. 3

    Piškóty najemno rozmrvíme, nasucho opražíme a zmiešame s lyžicou cukru a štipkou škorice. Vo zvyšnom mlieku ohrejeme na guľky vytvarovanú ryžu. Na tanier rozdelíme ovocie, na ktoré uložíme ohriate guľky obalené v piškótovej zmesi. Ozdobíme lístkami bazalky.

Diskusia k receptu

evanaaa
Toto môže byť tiež dobré, tie ryžové flameri - guľky vyvarené v mlieku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia