Ryžové guľky s lesným ovocím
Janka Gáliková
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 24. augusta 2014
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 24. augusta 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pol litra mlieka, štipku soli, štyri lyžice cukru a citrónovú kôru privedieme do varu, prisypeme ryžu a na miernej teplote varíme asi 25 minút. Občas premiešame. Preložíme do misy a necháme vychladnúť. Potom vmiešame žĺtok.
- 2
Lyžicu cukru rozpustíme, zalejeme 100 ml vody a 100 ml vína, pridáme mletú škoricu, citrónovú šťavu a jemne zahustíme solamylom. Do zmesi pridáme ovocie s medom.
- 3
Piškóty najemno rozmrvíme, nasucho opražíme a zmiešame s lyžicou cukru a štipkou škorice. Vo zvyšnom mlieku ohrejeme na guľky vytvarovanú ryžu. Na tanier rozdelíme ovocie, na ktoré uložíme ohriate guľky obalené v piškótovej zmesi. Ozdobíme lístkami bazalky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu