Foto: pampuska92
porcií
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny a môžeme začať:
-
2
Jablká umyjeme,očistíme a postrúhame. Pridáme pol balíčka vanilkového cukru a udusíme do mäkka.
- 3
Podľa návodu si uvaríme z 1 litra mlieka vanilkový puding.
- 4
Rožky si nakrájame na kolieska. V miske rozmiešame v 0,5 l mlieka vajíčko a zvyšný balíček vanilkového cukru.
- 5
Pekáč alebo misu na zapekanie si jemne naolejujeme. Rožky namáčame v pripravenom mlieku a ukladáme pekne vedľa seba na plech, kým nemáme vyplnený celý spodok pekáča.
- 6
Na rožky rozotrieme udusené jablká, ešte teplý uvarený puding a opäť ukladáme rožky namočené v mlieku.
- 7
Žemľovku zapekáme vo vyhriatej rúre, kým rožky nemajú zlatistú farbu.
- 8
Nakoniec zapečenú žemľovku polejeme rozpustenou čokoládou na varenie.
- 9
Prajem Dobrú chuť :D TIP: Do žemľovky sa hodí aj ovocný puding, ale odporúčam vanilkový ako je uvedené v recepte. Vanilkový puding v spojitosti s jablkami alebo hruškami dá obzvlášť jemnú a lahodnú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
mas ju krasnu :)