Žemľovka pre fajnšmekrov

pampuska92 - fotkapampuska92, 23. novembra 2012
6
porcií

Suroviny

5 ks
6 ks
1,5 l
2 bal.
1,5 bal.
1 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny a môžeme začať:

    Žemľovka pre fajnšmekrov - obrázok 1
  2. 2

    Jablká umyjeme,očistíme a postrúhame. Pridáme pol balíčka vanilkového cukru a udusíme do mäkka.

  3. 3

    Podľa návodu si uvaríme z 1 litra mlieka vanilkový puding.

  4. 4

    Rožky si nakrájame na kolieska. V miske rozmiešame v 0,5 l mlieka vajíčko a zvyšný balíček vanilkového cukru.

  5. 5

    Pekáč alebo misu na zapekanie si jemne naolejujeme. Rožky namáčame v pripravenom mlieku a ukladáme pekne vedľa seba na plech, kým nemáme vyplnený celý spodok pekáča.

    Žemľovka pre fajnšmekrov - obrázok 5
  6. 6

    Na rožky rozotrieme udusené jablká, ešte teplý uvarený puding a opäť ukladáme rožky namočené v mlieku.

  7. 7

    Žemľovku zapekáme vo vyhriatej rúre, kým rožky nemajú zlatistú farbu.

  8. 8

    Nakoniec zapečenú žemľovku polejeme rozpustenou čokoládou na varenie.

    Žemľovka pre fajnšmekrov - obrázok 8
  9. 9

    Prajem Dobrú chuť :D TIP: Do žemľovky sa hodí aj ovocný puding, ale odporúčam vanilkový ako je uvedené v recepte. Vanilkový puding v spojitosti s jablkami alebo hruškami dá obzvlášť jemnú a lahodnú chuť.

Diskusia k receptu

ainy
mňamka...krásny a jednoduchý recept :-) aj ja si spravím
merylin
No vyzerá to fajn, žemlovku mám rada, ukladám,,
smajliqa
ty si pouzila vianocku??? alebo ake rozky si to davala??
mas ju krasnu :)
ebaka
Tak toto vyzerá prudko jedlé,urobím,KK
tothka
Také rožky poznám, bude výborná maškrta.