Prvé jahodové fotorecept

zuzuu10 - fotkazuzuu10, 16. mája 2012
Prvé jahodové (fotorecept)
Foto: zuzuu10

Pridávam recept na klasické tvarohové guľky, špeciálny je v jedinej surovine: pomaličky sa nám jahody na hriadke začínajú "hanbiť", čo je jednoznačný signál pre Zobraziť celý popisPridávam recept na klasické tvarohové guľky, špeciálny je v jedinej surovine: pomaličky sa nám jahody na hriadke začínajú "hanbiť", čo je jednoznačný signál pre drozdy a slimáky, aby sa do nich pustili... Preto keď som dnes, oberajúc kôpor do polievky, zbadala pár pekných jahôdok, a zistila, že do niektorých sa už pustili - nuž, vzala som, čo nám nechali, potvorky, hoci ich bolo len pár :) Aj my dvojnohí sa už tešíme na jahodovú sezónu, tak ju takto privolávam :)

9 ks
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
3  PL, + podľa potreby
1 ks
 štipka
 koľko nájdeme :)
Na posypanie/potretie:




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vymiešame mäkké cesto. Krupicu pridávam podľa potreby. Nebojte sa, ak cesto vyzerá príliš riedke, nerozvaria sa.

    Prvé jahodové (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Naša prvá "úroda" :) Očistené a nakrájané na menšie kúsky, nech sa ujde do každej guľky :)

    Prvé jahodové (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca dáme variť vodu. Z cesta vytvarujeme guľky, do každej kúsok jahôdky...

    Prvé jahodové (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... a opatrne vložíme do vriacej vody.

    Prvé jahodové (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým prišiel prvý stravník! :)

    Prvé jahodové (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kým sme sa postarali o žalúdok domáceho miláčika, guľky nám pekne vyplávali a pýtyjú sa von (cca 5 min varenia).

    Prvé jahodové (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyberieme, ešte horúce môžeme potrieť maslom.

    Prvé jahodové (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame posypané kakaom a s jahodovým lekvárom, alebo pridáme mak, orechy, strúhanku - fantázii sa medze nekladú :) Dobrú chuť!

    Prvé jahodové (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

afataga
teda ty mi robis chutky :-) mnam krasne su aj kocurik je krasny, dufam ze dostal kusok na maskrtenie :-)
tiginko
náš kocúr by to do "huby" nevzal, ja čo som rezňová hneď. Robím podobné - tvarohové, len sa vždy s nimi jedujem, lebo sa lepia a tak stále pridávam viac a viac múky. So špaldovou krupicou som to ešte neskúšala, tak možno to bude lepšie...
izabella929
krásne guľky.-) paráda...)))) aj kocúr ich papká? môj iba mäso...loptoš jeden...
zuzuu10
Ďakujem :)
Kde náš kocúr, ten je hotová malá šelma, takže jemu mäsko alebo konzervu (a to hneeď, neuveriteľne vie dobiedzať:)
@tiginko tiež sa mi vždy zdalo riedke, že to nemôže udržať "guľkoidný" tvar, ale zas keď som pridala krupice, zas sa mi zdali príliš cestové a málo tvarohové :/ tak som to raz riskla s redším cestom a - vydržali v kuse :) len s nimi treba opatrnejšie narábať, sú pekne nadýchané a mäkšie, ako s klasického rezancového alebo múka-zemiaky cesta. Tak keď robím tvarohové, nechám cesto redšie :)
A špaldovú krupicu som skúsila prvý krát - je fajn.
akeber
aj ja som dnes robila ale slivkové ( z mrazničky ) mne jahôdky ešte len kvitnú , určite vyskúšam :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia