Cestoviny so šampiňónovo-mozzarelovou omáčkou
Základ tohto receptu ma naučil môj chlap :). Veľkou výhodou je, že sa môžu suroviny obmieňať podľa chuti, napr. namiesto šampiňónov dáme hlivu, miesto Zobraziť celý popisZáklad tohto receptu ma naučil môj chlap :). Veľkou výhodou je, že sa môžu suroviny obmieňať podľa chuti, napr. namiesto šampiňónov dáme hlivu, miesto mozzarely iný syr a pod. Prajem dobrú chuť. :)
porcie
príprava
Postup
-
1
Šampiňóny si nakrájame na kúsky, cibuľku na drobno a strúčik cesnaku si pretlačíme. Rozpálime si olej vo woku, pridáme cibuľku a cesnak a troška popražíme, pridáme soľ a korenie podľa chuti. Poriadne premiešame. Pridáme šampiňóny a za stáleho miešania pražíme až kým šampiňóny nepustia vodu. Zmes trocha podlejeme a na miernom ohni dusíme cca 15 až 20 min.
- 2
Kým sa dusí zmes vo woku, dáme variť cestoviny. Mozzarelu si nakrájame na tenké pásiky. Pripravíme si múku na zahustenie tak, že asi 1 veľkú lyžicu múky zmiešame s troškou vody a poriadne premiešame. Mala by nám vzniknúť redšia kaša.
- 3
Keď sa vyparila z woku všetka voda, pridáme smotanu a mozzarelu a za stáleho miešania povaríme, až kým sa mozzarela neroztopí. Zmes ešte dochutíme korením a soľou, ak treba (väčšinou treba ;)) a pridáme múku na zahustenie. Chvíľku ešte povaríme, aby sa nám múka dobre uvarila a odstavíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu