
Bystrická pochúťka
Tofu nakrájame na kocky, banány na kolieska, striedavo napichávame na špíz tofu, banán a...

Pečený dúhový pstruh so zelerovým šalátom
Objavila som v Jednote akciu na dúhového pstruha a tak som sa snažila ho upraviť chutne a...

Pečená plnená tekvica podľa Ondreja
Ešte som sa vrátil spomienkou na baču Ondreja a na jeho perfektnú pečenú tekvicu.

Gyros z trouby
Nedávno jsem viděla na netu nějaké video, jak si připravit v domácích podmínkách gyros. Původně...

Svieže jarné minikuriatko
Mali v Metre, tak sme si povedali, že vyskúšame. Rozhodla som sa pripraviť ho...

Jahňacie rebierko s rozmarínom
Jahňací chrbát umyjeme, nasekáme na porcie, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, natrhaný rozmarín, ...

Hovädzie rolky so špenátovou zemiakovou kašou a sladkou mrkvou
Sušene dubáky namočíme do vody. Mäso nakrajame , naklepeme, osolíme (mierne) a okoreníme.

Krkovička s konfitovaným cesnakom a viedenskou cibuľou
Cibuľa a cesnak sú základom slovenskej gastronómie a neviem si kuchyňu bez nich ani predstaviť. Rád ich pripravujem na rôzne spôsoby. Nielen však ako...

Treska s bylinkami
Filety nakrájame na kúsky veľké asi 5 cm. Cesnak olúpeme, prelisujeme a vymiešame ho so...

Mořská štika s cibulovým pyré a cibulová polévka
Štiky rozpůlíme a vyjmeme páteř, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Mouku smícháme s...

Plnená cukina
Dnes som si urobila plnenú cuketu s trochu inou plnkou ako som zvykla... iba som ju...

Filet zo sviečkovej Black Angus
Očistenú a osušenú sviečkovú nakrájame na asi 200-gramové steaky, ktoré pripravíme na vonkajšom grile alebo na panvici....

Fusilli s cuketou a prosciuttom
Moja včerajšia večera - pripravená za 10 minút z vecí, čo boli práve poruke. Veď...

Zapékané těstoviny se sušenými houbami
Zapečené těstoviny s houbami ale s čerstvými jsem už dělal. Ale se sušenými ještě ne...

Roláda z hovädzieho pupku na dubákoch
Kúpila som pekný hovädzí pupok, dočítala som sa, že je vhodný na mletie, na...

Roládky s medvedím cesnakom
Kamoška mi priniesla medvedí cesnak, tak som trocha kuchtila....

Obed 3 v 1 /fotorecept/
Pre tých, čo neradi varia, ale radi papajú, hlavne teplú stravu.

Gnocchi s opečenou zeleninou
Gnocchi s opečenou paprikou, cibuľou, cuketou, šampiňónmi a cherry paradajkami posypané strúhaným syrom.

Kačacie prsia s lesným ovocím
Okorenené a osolené kačacie prsia opečieme prudko z oboch strán na panvici a asi 15 minút dopekáme...

Jogurtovo-cesnakové kuracie prsia na kyslej kapuste
Kyslá kapusta v kombinácii s kuracím mäsom asi nikdy nesklame. Platí to aj v tomto recepte,...

Kuracie stehná na červenom víne
Je to kombinácia viacerých receptov, viete, že rada vymýšľam :) V konečnom dôsledku vábivá sladkasto-pikantná...

Pascualina
Tento tradičný slaný koláč, plnený mangoldom alebo špenátom s vajíčkami a ricottou, s...

Chalupárske zemiaky zapečené s hubami
Verte mi, prosím, že najradšej ich robím a mám s čerstvou „úrodou“ vlastnoručne nazbieranej zmesi čerstvých, či sterilizovaných húb....

Paradajková kapusta
Nakrájanú kapustu dáme do hrnca, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a zalejeme trochou vody.

Pečená fašírka
Cibuľu nakrájame na kocky (veľkosť podľa chuti), zmiešame s mäsom, vajíčkami, strúhankou a korením....

Držkový paprikáš s bravčovým kolenom a hlivou
V dnešných Slovenských dobrotách ochutnáme držky s bravčovým kolenom a hlivami.

Gomboce od oka
Tento názov som zdedila. Čo si pamätám, vždy sme ich tak volali. Možno v každom regióne...