Provensálske zapekané prsia so zeleninou

pitrb - fotkaPitrb, 26. marca 2014 22:25
Ďalšie recepty »
Provensálske zapekané prsia so zeleninouFoto: pitrb

Tento recept vznikal počas varenia a štýlom, "čo chladnička dala". Výsledok ma milo prekvapil a určite si ho pripravím ešte raz. Je vhodný na obed aj večeru a nie je s ním žiadna robota. Prajem dobrú chuť.

1
porcia
40 min
príprava
30 min
na 250 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Prsia očistíme (ja som použil z celého kuraťa aj s kosťou) a nasolíme. Uložíme do stredu zapekacej misy. Misu vyložíme papierom na pečenie. Rúru si zatiaľ predhrejeme na 250 stupňov.

  2. 2

    Fazuľové struky a šampiňóny nakrájame na štvrtiny. Paradajky nechávame celé!

    Provensálske zapekané prsia so zeleninou - obrázok 2
  3. 3

    Mäso obložíme zeleninou, (raz umytou) fazuľou a bylinkami. Na záver osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom (cca. 2 PL, môžeme aj trochu podliať vodou). Pečieme približne 20 min zakryté a 10 min odkryté. (najlepšie na grile ak máte). Servírujeme v zapekacej mise. Prajem dobrú chuť.

    Provensálske zapekané prsia so zeleninou - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist