Voňavý zajac na veľkonočný stôl
Nenáročná, i keď menej tradičná príprava, veselý farebný vzhľad a prekvapivý chuťový zážitok - jedlo,...
Údený hovädzí jazyk v šošovici
Hovädzí jazyk uvaríme vo vode do mäkka. Do hrnca pridáme cibuľu, koreňovú zeleninu, bobkový...
Raráškovia
Názov receptu som si požičala od mne neznámeho autora. Pred mnohými rokmi som si do písanky...
Zeleninové placky s jogurtovým dipom
Dnes som už naozaj nevedela, čo uvariť. Nakoľko sa snažíme v poslednej dobe zdravšie stravovať,...
Široké rezance s bryndzou a rukolou
Najchutnejšie budú s májovou bryndzou, ale potešia vás aj v zime. Ak dostanete chuť na...
Cestoviny so zeleninovou omáčkou
Mrkvu, cibuľu a cuketu očistíme, umyjeme, pokrájame na kocky a spolu s umytou, ...
Linguine s morskými plodmi
Rýchla ľahká večera, ktorá vás navnadí na letné prímorské večery :)
Kuracie plnené, na pare robené
Ďaľší recept, tentoraz z úplne nového parného hrnca. Nemohla som vydržať tak som dostala predčasný...
Plnená paprika
Najčastejšie ju robím v letnom období, keď mám na záhrade svoju vlastnú úrodu papriky. Až do...
Zapekaná brokolica
Tento recept mám od mojej tety a je velmi chutný ... deti sa nevedia dojesť...
Lievance s jahodami
Do múky postupne pridávame mlieko a miešame, tak, aby bolo cesto hladké. Potom pridáme...
Špeciálny segedínsky guľáš podľa mojej hlavy z mleteho mäska bravčového
. oňahdy som našiel v mrazáku pol kila mletého mäska z prasiatka a ako som tak...
Kuracie soté a palacinkové rezance
Prišla nás pozrieť dcéra s vnučkou a rozkázala si plnené palacinky na slano. Tak vznikol tento...
Zapečené kuracie prsia s rajčinou, mozzarellou a grilovanou cuketkou
Jednoduché, rýchle a chutné ;)
Pečená fašírka
Cibuľu nakrájame na kocky (veľkosť podľa chuti), zmiešame s mäsom, vajíčkami, strúhankou a korením....
Krehká bravčová pečeň
Mám rád pečeň v akejkoľvek úprave, tak som vyskúšal aj tento spôsob....
Šošovicový šalát
Dlhšiu dobu som plánovala tento šalát urobiť, bála som sa, či to niekto bude jesť,...
Lángoše
Langoše 1kg polohrubej muky, 1/2l mlieka , 1 kyslá smotana (250ml) , 50g droždia , štipka soli...
Losos so zeleninou
Toto jedlo som si obľúbil pro rýchlu prípravu a nízku kalorickú hodnotu.
Pečený bôčik na kyslej kapuste s vyprážanými bryndzovými pirohmi
Dnešnou špecialitou v slovenských dobrotách bude pečený bôčik, ktorý nám pripravil šéfkuchár Miroslav Snopko.
Hovädzie na zeleri a zázvore
Na cibuli osmažené dorůžova mírně orestujeme celer nakrájený na malé kostičky, přidáme nastrouhaný zázvor a mírně...
Kuracie prsia so šalátom
Toto jedlo patrí k mojím naj naj najobľúbenejším. Jemná chuť zeleninového šalátu, výrazne korenené prsia...
Guláš z cíceru a mangoldu
Teplý guláš z cíceru a mangoldu podávajte s hriankou a užite si jeho vynikajúcu chuť.
Zapekaný karfiol
mala som doma karfiol a nevedela som, čo by som s nim urobila tak ma napadlo, že...
Treska s bylinkami
Filety nakrájame na kúsky veľké asi 5 cm. Cesnak olúpeme, prelisujeme a vymiešame ho so...
Hubový perkelt s nokerľami
Keďže je práve teraz sezóna húb a nevieme čo s nimi (máme už pozavárane, nasušené a...
Smotanový ryžový nákyp
Ryžový nákyp je vraj jedlo, ktoré môžete len milovať alebo nenávidieť. Ja ho teda milujem....
Rezne obaľované v pohánkovej strúhanke
Nejskôr, najlepšie deň vopred si osolíme a okoreníme grikorením rezne a pokvapkáme olejom a dáme do chladničky,...
Zelerové karbonátky podľa Kuščika
Kuščik, to je po „vihodňarski“ troška a Troška, Zdeněk, je réžisér a dobrý! Nie...