Kuracia a morčacia špenátová roláda na pare fotorecept
Foto: bibia1
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prsia si narežeme a vyklepeme do veľkej placky. Ochutíme koreninami - soľ, paprika, cesnak oregano. Preložíme na fóliu a ochutíme aj druhú stranu.
-
2
Na prsia poukladáme špenátové guličky, kápiu, mrkvu a na drobno nakrájanú polku cibule
-
3
a pomocou fólie zvinieme do rolky.
-
4
Tak isto pripravíme aj morčaciu roládku
-
5
Položíme na tácku parného hrnca a dáme pariť na 45 min. Po 20 minútach pridáme aj zemiačky pokrájané na štvrťky osolené, posypané paprikou a na drobno nakrájanou druhou polkou cibule.
-
6
Zaznie gong a môžeme podávať. S roládkami pracujeme opatrne, šťavu ktorá sa nahromaždila vo fólii a aj v zbernej nádobe môžeme použiť ako omáčku ku mäsku, pridaním smotany, múky, alebo len tak na prírodno. Ja som tentoraz spravila špenátovú polievku. Šťavu som preliala do menšieho kastrólka, zvarila, pridala som ešte 4 guľky mrazeného špenátu, rozmixovala som ponorným mixérom, zahustila múkou a bola to mňamka, už som ničím nedochucovala, šťava obsahovala všetky ingrediencie z mäsa, aj zemiačkov. Ešte raz dobrú chuť, ja som podávala ešte s mrkvovo-jabĺčkovým šalátom.
@ricci33 určite môžeš roládku zabaliť do alobalu a šupnúť do rúry, len potom by som alobal potrela olejom, aby sa ti neprilepil o roládu a myslím, že by sa to dalo napariť aj na platni na parené knedle v hrnci.
Parný hrniec je super v tom, že ti v ňom cirkulujú všetky vône a šťava sa ti ukladá do zvlášť zbernej nádoby, ktorú môžeš vždy použiť na prípravu.