Kuracia a morčacia špenátová roláda na pare fotorecept

bibia1 - fotkabibia1, 31. decembra 2011
Kuracia a morčacia špenátová roláda na pare (fotorecept)
Foto: bibia1
4-6
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (rezne)
1 ks
10 guliek
2 ks
1 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Prsia si narežeme a vyklepeme do veľkej placky. Ochutíme koreninami - soľ, paprika, cesnak oregano. Preložíme na fóliu a ochutíme aj druhú stranu.

    Kuracia a morčacia špenátová roláda na pare (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na prsia poukladáme špenátové guličky, kápiu, mrkvu a na drobno nakrájanú polku cibule

    Kuracia a morčacia špenátová roláda na pare (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a pomocou fólie zvinieme do rolky.

    Kuracia a morčacia špenátová roláda na pare (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tak isto pripravíme aj morčaciu roládku

    Kuracia a morčacia špenátová roláda na pare (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Položíme na tácku parného hrnca a dáme pariť na 45 min. Po 20 minútach pridáme aj zemiačky pokrájané na štvrťky osolené, posypané paprikou a na drobno nakrájanou druhou polkou cibule.

    Kuracia a morčacia špenátová roláda na pare (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zaznie gong a môžeme podávať. S roládkami pracujeme opatrne, šťavu ktorá sa nahromaždila vo fólii a aj v zbernej nádobe môžeme použiť ako omáčku ku mäsku, pridaním smotany, múky, alebo len tak na prírodno. Ja som tentoraz spravila špenátovú polievku. Šťavu som preliala do menšieho kastrólka, zvarila, pridala som ešte 4 guľky mrazeného špenátu, rozmixovala som ponorným mixérom, zahustila múkou a bola to mňamka, už som ničím nedochucovala, šťava obsahovala všetky ingrediencie z mäsa, aj zemiačkov. Ešte raz dobrú chuť, ja som podávala ešte s mrkvovo-jabĺčkovým šalátom.

    Kuracia a morčacia špenátová roláda na pare (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

tatranka
Pekné a zdravé roládky.Vždy sa hodia.aj na studené.Mňa už veľa krát zachránili pri nečakanej návšteve.
bozulka
Páči sa mi recept,parný hrniec veľmi nevyužívam.Musím vyskúšať.
ricci33
Vyzera to super, da sa to aj zapiect alebo ako to mam naparit, ked nemam parny hrniec.
bibia1
som rada, že sa vám môj receptík páči

@ricci33 určite môžeš roládku zabaliť do alobalu a šupnúť do rúry, len potom by som alobal potrela olejom, aby sa ti neprilepil o roládu a myslím, že by sa to dalo napariť aj na platni na parené knedle v hrnci.
Parný hrniec je super v tom, že ti v ňom cirkulujú všetky vône a šťava sa ti ukladá do zvlášť zbernej nádoby, ktorú môžeš vždy použiť na prípravu.
152majula152
Super,ukladam.Ja robievam podobnu z kuracich prs,naklepem osolim okorenim, dam šunku syr kapiu zabalim do alobalu ako salonku a dam variť do vriacej vody na 30min.po rozbaleni vygulam na tanieri vo vegete s grilovacim korenim
martamm
To by mi nenapadlo, parit aj roladky, mnam, dobry napad. Mam otazku, tu foliu dufam odstranis pre parenim? Inac super, ukladam
bibia1
@martamm fóliu nechávam na roláde, udrží ju tak po kope a udrží sa v nej všetka šťava z mäska, slúži ako v normálnej rúre alobal




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia