Bravčové medailónky na víne s hrnčekovou knedľou

miminka011 - fotkamiminka011, 21. júna 2012

Co dobre urobit na veceru? Napadlo ma skonbinovat hrncekovu knedlu a bravcove medailonky. Moja prva knedla sa vydarila a cele jedlo dopadlo na jednotku.

2
porcie
40 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Suroviny

Masko:
300 g
 olej
Omacka:
300 ml
1 lyzicka
200 ml
Knedla hrncekova:
1 kus
60 g
 cerstva
1 hrncek starsi
30 g




Postup

  1. 1

    Najkrajame masko na platky. Osolime, okorenime a potrieme ho olejom. Dame do chladnicky na 3 hodiny (min).

  2. 2

    Zmiesame vsetky suroviny na knedlu a zmes dame do vymastenych a vysypanych poharov (naplnime asi do polky). Pohare ulozime do nadoby s vriacou vodou (3/4 vysky pohara). Varime asi 40 minut na miernom ohni. Vyberieme pohare a vyklopime knedlu.

  3. 3

    Masko dame na panvicu opiect kym sa nezatiahne. Potom prilejeme vino a necame prevriet. Nakoniec pridame smotanu zmiesanu s mukou a pockame kym omacka nezhustne. Mozeme podavat. Hmmm.

Diskusia k receptu

3sandra3
krásne to vyzerá... a veľmi chutne.. spôsob prípravy knedlí je pre mňa novinka... tým pohárom sa nič nestane, keď ich vložíme do horúcej vody?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia