Bleskové zeleninové rizoto trošku inak

chefmichal - fotkachefmichal, 1. februára 2014

Myslím, že každý z Vás má dni, kedy príde z práce a nechce sa mu variť na večeru nič ťažké , ale má chuť Zobraziť celý popisMyslím, že každý z Vás má dni, kedy príde z práce a nechce sa mu variť na večeru nič ťažké , ale má chuť na teplú večeru. Toto je ten pravý recept ! :) Rýchle a ľahké rizoto na večeru síce bez mäsa, ale so sójovými kockami ! Rizoto naozaj odporúčam, jeho chuť je iná ako klasické rizoto s mäsom ale stojí za to urobiť si ho. Dobrá a pritom tak lacná večera :)

4-6
porcie
50 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2,5 šálky
1 bal.
1 bal.
1 ks




Postup

  1. 1

    Na začiatok si pripravíme sójové kocky. Kocky vysypeme do misky, polejeme sójovou omáčkou,osolíme ( nie moc, sójová omáčka je slaná ), okoreníme , premiešame a zalejeme vriacou vodou , necháme máčať a zmäknúť v miske.

  2. 2

    Medzi tým si uvaríme podľa vášho postupu ryžu .

  3. 3

    Na rozohriatom oleji na panvici orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme mrazenú zeleninovú zmes a pár minút restujeme.

  4. 4

    Po 5 minútach pridáme sójové kocky, ktoré sme precedili alebo v rukách vyžmýkali z vody . Vodu kde sa sója máčala však nevylievajte, odložte ju , ak by bolo rizoto suché tak ho trošku podlejete .

  5. 5

    Po pridaní sóje do zeleninovej zmesi restujeme a dusíme asi 10 minút aby sója zmäkla a udusila sa. Keď je sója mäkká a hotová, sójovo-zeleninovú zmes dochutíme soľou, mletým čierným korením, vegetou, sladkou mletou paprikou a premiešame.

  6. 6

    Odstavíme z platničky a postupne vmiešame ryžu. Celú zmes s ryžou opatrne premiešame aby sa suroviny dokonale spojili a ak je zmes moc suchá, nebojte sa pridať tam vody , kde sa máčala sója. Nič tým nepokazíte, naopak, rizoto nebude suché ale dokonale vláčne.

  7. 7

    Rizoto chutí najlepšie teplé a čerstvé . Podávame s postrúhaným syrom a čerstvým zeleninovým šalátom, alebo zaváraninou (baranie rohy, kyslé uhorky) a posypané čerstvou petržlenovou vňaťou . Prajem dobrú chuť ! :)

Diskusia k receptu

evanaaa
Rizotá mám rada, aj takéto zeleninové, a sójové kocky vyzerajú ako mäso, len ja sóju moc nemôžem, inak, dobre to vypadá.....a si ozaj šikovný, raz možno aj tým šéfkuchárom budeš.
chefmichal
to je škoda, tak vyskúšajte variantu buď s mäsom alebo bez :) a ďakujem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia