Bánovské „cestenice“
Michal Škorec
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant pri synagóge v Trenčíne, 28. decembra 2016
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant pri synagóge v Trenčíne, 28. decembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Z mlieka, múky, droždia, žĺtka, rozpusteného masla a cukru vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť.
- 2
Z vykysnutého cesta robíme malé buchty, ktoré plníme slivkovým lekvárom. Buchty pečieme pri 170 °C asi 15 – 20 minút.
- 3
Upečené buchty namáčame v sladkej vode a obalíme v mletom maku s cukrom. Všetko ešte polejeme rozpusteným maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to tak, ako pisete: Sladka voda je studena voda zmiesana s cukrom.
Dakujem, @redakcia. Niekedy to skusim spravit.
Super. Napiste potom, ci Vam chutili.