Risotto s pečenými žltými paprikami
Podla farby by sa mohlo zdat, ze ide o klasicke milanske safranove rizoto. Zltu farbu...
Tekvicové nočky
Je tu cas tekvic a tekviciek. Urcite najznamejsim tekvicovym regionom v Europe je Steiermark - Stajersko,...
Salašská špecialita – hovädzí guľáš
Umyté a odblanené hovädzie mäso nakrájame na rovnaké kúsky
Furmanská roláda
V piatok som po dlhej dobe zohnal na farmárskych trhoch "čertovu klobásu" a tak ma napadol recept,...
Kuracia pečeň s hlivou
Hlive som neodolala aj dnes a tak som dnes uvarila trošku inú restovanú kuraciu pečeň.
Hovädzia nožina v paradajkovej šťave
Je to veľmi chutný recept robený v pomalom hrnci.
Kura skoro ako zo Španielska
Kuracie prsia osolime, okorenime a zlahka obalime v hladkej muke. Paradajky olupeme, vyberieme ...
Musaka - zapekané zemiaky s mletým mäskom
Neodmysliteľnou súčasťou balkánskej kuchyne je musaka, či už grécka, turecká, alebo macedónska, ktorú...
Thajské oranžové karí ala Baska
Suroviny na pripravy thajskych pochutok kupujem v azijskom/thajskom obchodiku, kde som si vypytala recept na thajske...
Lososový steak so špenátom
Dalsi z nasich oblubenych receptov, neportebuje vela casu na pripravu. Velmi rychla vecera, ...
Linguine alla carbonara
Dáme variť cestoviny a kým sa nám uvaria tak si v miske rozmiešame žĺtok s malou lyžičkou...
Fusilli s cuketou, šampiňónmi a šunkou
Dnes som varila podľa mojej nevesty. Chceli niečo ľahké.
Hovädzie hocičo so zemiakovo-mrkvovým pyré
Sám neviem ako toto nazvať :) Skrátka som dal dokopy suroviny, ktoré mi veľmi chutia s...
Zemiakovo-cuketová príloha k pečenému mäsu
Asi pred rokom som pridala recept na Kura v cuketovej omáčke a recept na Kura...
Králik s kapustou a žemľovou knedľou
Pripravujem to veľmi rada lebo je to obľubene jedlo mojich chlapou.
Pečené kuriatko s jemnou príchuťou údenej slaninky
Toto kuriatko majú moji jedlíci veľmi radi. Pečiem ho veľmi pomaly pri 165 stupňoch, v...
Ekşili Patlıcan (dusený baklažán nakyslo - fotorecept)
Baklažán je u nás doma "pečený varený". A to doslova. Vyskúšajte tento recept na...
Pečená panenka s klobásovou plnkou
Do umytej a osušenej bravčovej panenky urobíme kapsu, ktorú naplníme klobásovým mäsom. Plníme tak, ...
Čínske rezne mojej mamky
Tieto čínske rezne sú pomenované podľa rozmanitosti výrazných chutí....
Prsia „rossini“ na brokolicovej placke
Kombinovať zdanlivo nekombinovateľné, naplno sa chopiť kulinárskej výzvy... Práve mäsko z hydiny dovolí popustiť uzdu...
Zdravé kura s ružičkovým kelom a cviklovým šalátom
Zdravému životnému štýlu sa venujem dlhšiu dobu a vždy sa snažím vymyslieť a kombinovať suroviny tak aby...
Jednoduché špagety s cesnakom, hráškom a parmezánom
Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu al dente. 300 ml vody z cestovín si odložíme...
Hovädzie zadné so šípkovou omáčkou pripravené v pomalom hrnci
Tento recept bola čistá improvizácia. Poznáte to. Chcete použiť slaninu a tej niet. Plánujete...
Kuracie s Fajitas korením a jogurtom
Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky. Z olivového oleja a ostatných surovín...
Kuracie prsia marinované v limetkách, koriandri a čili
Kuracie prsia nožom upravíme na rovnakú hrúbku tak, aby vznikol steak. Pripravíme marinádu z olivového...
Bulgur so špenátom a cesnakom
Bulgur je zdravá obmena prílohy, vyrába sa z tvrdej pšenice - semoliny. Mali sme v sobotu...
Špagety s výbornou bielou omáčkou
Tento recept som dokopy dala sama. Je to podobne spagetam Carbonara, ale je este lepsie!...
Čerstvý zeleninový šalát s parmezánom
Viete, pri použití kvalitných a čerstvých surovín jedlo naozaj nepotrebuje zvláštne dochucovanie, čo platí aj...
Teľacia sviečková plnená špargľou
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a Francúzsku,...
Zapekané morčacie stehno
Keď som vylúčila bravčové a hovädzie mäso zo svojho jedálnička, hľadala som aj iné alternatívy...