Krupito

brambora - fotkabrambora, Šamorín, 14. marca 2013
Krupito
Foto: brambora

Mala som 30 minút na prípravu večere, tak tu je... :) Nečakala som, že to bude také dobré ale bolo to prudko jedlé. :)

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

1 hrnček 2dcl
3 hrubšie plátky
2 ks

Postup

  1. 1

    Ako prvé si urobíme tarhoňu. Hrnček tarhone chvíľu opražíme na troche oleja, pridáme dva hrnčeky vody, posolíme. Necháme zovrieť a dáme do vyhriatej rúry na 20 minút pri 180 C. Alebo si každý uvarí po svojom. :)

    Krupito - obrázok 1
  2. 2

    Údené mäso si nakrájame na kocky a osmažíme na troche oleja do chrumkava. Pridáme jarnú cibuľku, mleté čierne korenie a už len minútku smažíme.

    Krupito - obrázok 2
  3. 3

    Mäsko vmiešame do uvarenej tarhone a môžme podávať. Ja som si to dala len tak, ale muž mal k tomu klasický rezník. :) Hodil by sa k tomu aj syrový rezeň. Dobrú chuť!

    Krupito - obrázok 3

Diskusia k receptu

sisuk
toto musí byť fajné.... Aj bez rezňa, len so šalátom
cesminaz
Vyzera to dobre,tak farebne :-) a to vedla je co?-podoba sa to trocha langosu..Zeby Krupito s langosom?? :-))
cesminaz
Jaj Boze,prehliadla som ze to je asi rezen,ze? Ospravedlnujem sa :-DD
brambora
@cesminaz je to rezen :) taky trochu priskvareny. :) @sisuk ja som to mala len tak na "sucho" s hlavkovym salatom. a ta tarhona je taka fajn, ze to islo pekne dolu krkom, vobec to nebolo suche. ma to prekvapilo. :)
manya
s tarhoňou vyskúšam, dobre sa staráš o mužíčka, môjmu by som to tiež bez rezňa nedávala
tiginko
podľa názvu som tipovala krúpy a ono tarhoňa :-) Zaujímavý recept, rezeň už netreba
iva63
veľmi zaujímavý recept..vyskúšam
evanaaa
Tarhoňu mám rada, takto som ešte neskúšala,ako tarhonito-:), s krúpami by bolo asi krupoto, ale ten názov tu už niekde bol.
brambora
Ten nazov som nevymyslala ja. :) Bola som na hasicskom kurze v Ziline a raz sme tam mali na veceru tarhonu s kadecim zmiesanu a bolo to nazvane ako "krupito"... Tak preto ma to napadlo. :) Ale ak su nejake pochybnosti, tak nemam problem ten nazov zmenit. :)
ilusa
Vzdy po sviatkoch mi zostane udene a vymyslam ,co s nim.Toto je vyborny recept.Vdaka,ukladam.
honestka
prave som pred chvilou videl Jardu Zidka varit "Krupito original" a vyzeralo tiez vabivo, takze skusim.

tvoje cestoviny "Acini di pepe" je vsak rychlejsie a iste chutne.
tiez dobry napad a rychla priloha.
ked amostatne ako salat tak pridavam aj ine zeleniny a hlavne chrumkave broccoli.
Pochutka v kazdom pripade a od teba dobry napad.