Pečený králik

bedka - fotkabedka, 9. augusta 2013
Pečený králik
Foto: bedka

Recept je z Kuchárskej knihy pre zdravých a chorých. Je to trošku iná obmena našej klasiky zajaca s cesnakom a slaninou. Omáčka nemala chybu. Zjedla by som ju aj bez zajaca.

6
porcií
10 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
100 g
100 g
1 dl
1/4 l
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očisteného králika posolíme a okoreníme, obalíme slaninou a zviažeme. Ja som ho iba prešpikovala tou slaninou.

  2. 2

    Opečieme na masle, podlejeme vínom a pečieme. Pred dopečením ho podlejeme ešte kyslou smotanou. (Ja som nemala, tak som dala šľahačkovú.)

  3. 3

    Omáčku zahustíme múkou s maslom a horčicou a necháme povariť.

    Pečený králik - obrázok 3

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: