Pečený králik

bedka - fotkabedka, 9. augusta 2013
Pečený králik
Foto: bedka

Recept je z Kuchárskej knihy pre zdravých a chorých. Je to trošku iná obmena našej klasiky zajaca s cesnakom a slaninou. Omáčka nemala chybu. Zobraziť celý popisRecept je z Kuchárskej knihy pre zdravých a chorých. Je to trošku iná obmena našej klasiky zajaca s cesnakom a slaninou. Omáčka nemala chybu. Zjedla by som ju aj bez zajaca.

6
porcií
10 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
100 g
100 g
1 dl
1/4 l
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Očisteného králika posolíme a okoreníme, obalíme slaninou a zviažeme. Ja som ho iba prešpikovala tou slaninou.

  2. 2

    Opečieme na masle, podlejeme vínom a pečieme. Pred dopečením ho podlejeme ešte kyslou smotanou. (Ja som nemala, tak som dala šľahačkovú.)

  3. 3

    Omáčku zahustíme múkou s maslom a horčicou a necháme povariť.

    Pečený králik - obrázok 3

Diskusia k receptu

izabella929
Králičie mäsko je u nás veľmi obľúbené...tvoje dielo vyzerá veľmi chutne.-))
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Chvalim recept,králik milujem na tanieri...potrebujem zohnať v obchode:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia