Hovädzia roštenka so špenátom a pohánkovou kašou
Miloš Miklánek
šéfkuchár hotela Alexandra v Púchove, 30. apríla 2010
šéfkuchár hotela Alexandra v Púchove, 30. apríla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pohánku dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme asi 10 minút, potom pridáme mlieko, smotanu a maslo a vyvaríme na kašu, nakoniec dochutíme soľou a čerstvým tymianom. Mäso nakrájame na hrubšie plátky, osolíme, okoreníme, sprudka opečieme na panvici asi 1 minútu z každej strany a potom necháme odležať.
- 2
Na ďalšiu panvicu dáme olej, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, opečieme a pridáme čerstvý špenát, osolíme a necháme spolu osmažiť iba veľmi krátko, približne 10 sekúnd.
- 3
NÁŠ TIP: Namiesto pohánkovej kaše môžete skúsiť aj zemiakové knedle, ktoré po uvarení nakrájate na plátky, opečiete do zlatista na panvici a polejete opraženou cibuľkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu