
Bravčové mäso po Uhorsky
Bravčové stehno nakrájame na rezne, osolíme, postrašíme mletou červenou paprikou a mletým čiernym korením z...

Plnené zapekané šampiňóny na syrovej omáčke
Zo šampiňónov odstránime stopky, ktoré nakrájame na malé kocky.

Banícky bravčový rezeň
Naklepané rezne posolíme, potrieme plnkou, zvinieme, zviažeme, obalíme v múke a opečieme.

Jablkovo-škoricové palacinky s tvarohovým krémom
Obľúbené palacinky našich detí potešia aj veľkých. Ľahký obed k sýtej polievke alebo večera.

Hovädzia špička s tarhoňou
Hovädzia špička, Toto mäso trojuholníkového rezu, je vo veľkej obľube, zvlášť v anglosaských krajinách....

Marináda s medvedím cesnakom
tento rok som poprvé nazbieral medvedí cesnak a urobil...

Nákyp z cukety, mrkvy a goudy
Máme radi nákypy sladké aj slané, pre ich ľahkosť a nadýchanosť, aj pre ich jemnú...

Kuracie prsia so špenátom a s červenou šošovicou
Dnes som chcela uvariť niečo zdravé. Špenát mám v záhradke, tak skombinovať špenát s mäskom...

Zemiaková roláda, nateplo aj nastudeno
Daj slovenskej gazdinke zemiaky a vyčaruje z nich tisícoro jedál. Recept som poskladala z tradičných zemiakových...

Francúzske zemiaky na zdravý spôsob
podla Dr. Havlicka zo Jste to co jite. Robievame toto jedlo veľmi často, na...

Tekvicové placky
Tekvica je univerzálna surovina, používaná na množstvo rôznych druhov jedál. Jedným z nich sú placky....

Pupáčky
Do vlažného mlieka dajte lyžicu cukru a droždie. Nechajte vykysnúť. Hotový kvások nalejte do múky,...

Pečená divá kačica
Kačicu si očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme. Keď je divá...

Rybie filé trocha inak
U nás sa varí už dávno, je z nejakého starého časopisu. Väčšina pozná rybie filé ako vyprážané,...

Bravčové mäso s hríbami
Mäso nakrájame na menšie rezníky. Každý rezeň naklepeme, na stranách narežeme a posypeme vegetou...

Křenová omáčka s uzeným a domácí knedlík
Pokoušel jsem se najít tady podobný recept abych zbytečně nedával stejné jídlo, ale buď jsem špatně...

Zdravé vynikajúce quinoa mafinky
Kto ešte neskúsil quinou - "matku zŕn", ukracuje sa o veľa! :) Tak šup šup, ...

Kuracie prsia marinované v tmavom pive
Kuracie prsia narežeme na kocky. Pridáme soľ, čierne korenie, tymian. Všetko zalejeme tmavým...

Pšenoto
Robila som lazane a zvýšila sa mi mäsová zmes, tak ma napadlo urobiť také rýchle rizoto...

Sójové rezance s karí
Sójové mäso je pre mňa výborným spestrením jedálnička. Obsahuje veľa bielkovín, vlákniny a má nízky...

Nedeľný obed mladomanželov
Ide o klasickú kuraciu polievku a kuracie prsia s bylinkovým maslom. Recepty nie sú ničím novým,...

Chomút vianočná polievka
Tento recept priniesol môj pradedo z Nemecka a od vtedy sa u nás táto sladká mliečna polievka...

Mrkvovo-petržlenové rezne
Nastala sezóna zeleniny a ja pre nás dom som tentokrát pripravila mrkvovo - petržlenové rezne, podávala...

Tartar z husacej pečene s cibuľovými krúžkami
Umytú pečeň opečieme vcelku do hneda a necháme vychladnúť. Cibuľu nakrájame na kolieska, obalíme v...

Ohnivé ražniči na valaške
Bravčovú krkovičku nakrájame na menšie kocky, pridáme soľ, grilovaciekorenie, paprikový krém, rozdrvenú feferónku,...

Cícerové fašírky s halloumi syrom
Ak ste si dali predsavzatie do nového roku jesť menej mäsa, tento recept je skvela obmena...

Novoročný bravčovo-hovädzí perkelt na červenom víne s ríbezľovým lekvárom
Pre moju návštevu som pripravila novoročný perkelt.

Morčacie stehno na burgundský spôsob so zemiakovo-špenátovým gratinom
Stehná umyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme. Opečieme ich sprudka z každej strany na oleji....

Rebierko z daniela na víne a šampiňónoch
Z daniela odsekneme chrbtové a čiastočne aj rebrové kosti a nasekáme z nich hrubšie rebierka. Zľahka...

Zemiakovo-bryndzové krokety na bryndzovom bešameli
Zemiaky, bryndza, slanina, neodmysliteľná cibuľka. Ďalšia variácia na jednoduché, ale chutné...

Špagety Bolognese
Recept som pripravoval ako už malý chlapec a po rokoch varenia je neskutočný

Panenka na hubách so zemiakovo-paštrnákovým pyré
Očistené a odblanené mäso ochutíme a prudko opečieme na oleji zo všetkých strán. Odložíme na hodinu do...