Vyprážaný karfiol so zemiakmi fotorecept
Foto: helena10
Chutná bezmäsitá klasika...
Postup
-
1
Karfiol uvaríme v osolenej vode. Vychladený rozdelíme na ružičky.
-
2
Pripravíme si cestičko na obaľovanie z vajíčok, mlieka, hladkej múky a osolíme podľa potreby. A tiež aj strúhanku.
-
3
Obaľujeme v cestíčku a následne v stúhanke.
-
4
Vypražame na oleji a ukladáme do hrnca, na dno ktorého dávame obrátený tanierik a naň kuchynskú servítku, aby vsiakol olej, ak je veľa.
-
5
Uvaríme si medzitým očistené zemiaky nakrájané na kocky a uvarené si trocha omastíme. K vypražanému karfiolu so zemiakmi môže byť príloha: akýkoľvek zeleninový šalát, kompót, tatárska omáčka (podľa chuti).
ja rovnako, malé ružičky surového a pekne pomaly, skvelý je :-)
Áno, ja tiež karfiol nevarím, obaľujem a vyprážam surový. Chuť je oveľa plnšia a je to aj zdravšie.
ako ho osolis. ked nepredvaras?
Robim presne tak isto a solim este aj vajicka. Predvareny mi pride taky blatovy.
Vajíčka solím aj ja :-) nemyslela som, že to treba extra spomenúť :-) pre mňa to je také automatické
Pre Teba a pre mna Ano, ale bola tu v diskusii otazka ako sa dostane sol do karfiolu ak nie je uvareny v slanej vode! V takomto pripade treba uviest vsetky mozne sposoby a moznosti, nie len tie Nase automaticke. Ked uz nie Karfiol, osolit sa da aj muka, vajicka a aj do struhanky sa moze pridat sol. Po vyprazeni sa este tiez moze uz na tanieri posolit.
Dufam, ze uz to je slane dost mila @marienka44
:-))))))) už to bude aj presolené ;-))
Jasne, ze bude. Otazka bola ako dostat do tohto vyborneho jedla sol. Ponukla som styri moznosti. Ty si ponukla piatu. Posolit priamo Karfiol. Len dufam, ze nebudu zuzitkovane vsetky rady v jednom. Lebo potom to uz bude na g..
Dakujem za "cenne" rady, vezmem si ich k srdcu. ;-)