Mäsovo- zemiakové placky

Martina Mešková
šéfkuchárka Stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 13. mája 2012
Mäsovo- zemiakové placky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
2 ks
2 KL
200 g
2 PL
300 g
100 g
 alebo masť na vyprážanie
Cesnakový dip:
125 g
3 strúčiky
1 KL




Postup

  1. 1

    Zemiaky postrúhame ako na placky, šťavu scedíme, pridáme vajcia, solamyl, slaninku nakrájanú na rezančeky, múku, mäso nakrájané na tenučké rezančeky, soľ, korenie, papriku nakrájanú na rezančeky.

  2. 2

    Všetko zamiešame, dochutíme a na rozpálenom tuku vysmážame placky.

Diskusia k receptu

tatranocka
Tu mi asi autor neodpovie.Chcem sa opýtať,aký význam má v tomto recepte solamyl,lebo som si chcela urobiť placky s ovsenými vločkami a mali tendenciu prihárať.Mamka povedala,že som ich mala prepláchnuť zo škrobu a tu na tom obrázku tiež vidieť,že trošku prihoreli a myslím,že z toho solamylu.Poraďte kucháročky,ďakujem.
viera1
@tatranocka asi tak,škrob sa premení na cukor a prihorí.Ja by som tam solamyl nedávala,veď aj pre vysoký obsah škrobu v zemiakoch sa voda zlieva z nastrúhaných zemiakov.A vločky si prepláchni a vyžmýkaj,ako pojivo sú lepšie vajíčka.
vcelka
Ja to tam na obrázku vidím hnedé, ale určite nie prihorené...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia