Mäsovo- zemiakové placky
Martina Mešková
šéfkuchárka Stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 13. mája 2012
šéfkuchárka Stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 13. mája 2012

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 700 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 KL |
|
| 200 g |
|
| 2 PL |
|
| 300 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 100 g |
|
| alebo masť na vyprážanie |
|
| Cesnakový dip: | |
| 125 g |
|
| 3 strúčiky |
|
|
|
|
| 1 KL |
|
Postup
-
1
Zemiaky postrúhame ako na placky, šťavu scedíme, pridáme vajcia, solamyl, slaninku nakrájanú na rezančeky, múku, mäso nakrájané na tenučké rezančeky, soľ, korenie, papriku nakrájanú na rezančeky.
- 2
Všetko zamiešame, dochutíme a na rozpálenom tuku vysmážame placky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu