Foto: afataga
Varácia na čínsku kuchyňu
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
Marináda: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
2 ČL |
|
2 ks |
|
Ďaľšie suroviny: | |
2 PL |
|
1 ks mäsitá |
|
1 ks |
|
2 hrste uvarený |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
2 ČL |
|
|
|
šalát: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
štipka |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín som urobila marinádu a pokrájané prsia som marinovala cez noc, ráno som si namočila huby a potom som ich varila vo vode 20 min.
-
2
Do rozpáleného woku som dala olej a mäso som prudko opiekla v dvoch várkach, aby sa rýchlo zatiahlo a nezačalo sa dusiť, vybrala som ho a dala bokom
-
3
Do woku som dala nakrájanú papriku a opekala som ju, asi za minútu som pridala aj cuketu a zas chvíľu opekala, pridala som aj sójovú omáčku
-
4
Pridala som lievik, vodu, v ktorej sa varil som si odložila, ešte sa zíde
-
5
Rýchlo som premiešala, vrátila som do woku mäso, pridala som sečuánske korenie podrvené v mažiari, ryžové víno a chilli, mala som v pláne dať aj bambusové výhonky, ale som si na ne neskoro spomenula :-)
-
6
Toto víno:
-
7
Zas som premiešala, nechala minútku prehriať, vo vode z húb som rozmiešala škrob, pridala som do woku a rýchlo som miešala cca 2 min., ochutnala som a trochu prisolila
-
8
Príloha: ryža...
-
9
... a akýsi pokus o čínsky šalát :-)
-
10
Novembrová záhrada :-)
@margaretka28 teba rada privitam pri mojom stole hocikedy :-)
@paploska dobru chut :-) a dnes som nasla aj sedmokrasky
@elixir daj miesto masa tie bambusove vyhonky, bude to ine, ale myslim ze tiez dobre
@pinklenka daj potom vediet, ci ste prezili :-)
@havino cim viac korenis? 4 chilli su ti malo? :-) s tym vino je tu problem, ja ho mam donesene z Prahy
@zuzanka1367 pouzi tie cinske huby, nie tie, na ktore myslis :-)
@boxik mas pravdu, jasne ze sa mozu pouzit cinske huby, ale nesuhlasim, ze lievik je nevyraznej chuti, podla mna je hubovy viac ako niektore slavne vychyrene huby, len ten vzhlad moze niekoho odradit, kedze som pouzila aj ten vyvar z nich, cele jedlo malo hubovu chut napriek pouzitym koreninam
@radox1 vdaka
@mariamka dobehni, este troska zostalo :-)
@mesiar50 dakujem
@elysa mne sa uz nezda, podobne robievam dost casto
@tiginko hej rychlovka, len to rychtovanie trva dlhsie ako varenie a potom aj vetranie :-)
www.dropbox.com/s/5jj2kva08e5cahi/P1160708.JPG?dl=0...
@ywett dakujem
@zuzanka1367 jej krasne to mas, potesila si ma :-), ja sa zas zajtra chystam na tvoj figovy twister, ak sa bude dat nan kuknut, pridam ti foto, tak drz palce
ocot isto nie, budem rada, ak das potom vediet
varecha.pravda.sk/recepty/cina-po-zilinsky/23630-recept.h...
ale velmi sa mi paci, idem ju dnes spravit...