Žeby čína? fotorecept

afataga - fotkaafataga, 16. novembra 2014
Žeby čína? (fotorecept)
Foto: afataga

Varácia na čínsku kuchyňu

4
porcie
30 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
Marináda:
2 PL
2 PL
1 ks
2 ČL
2 ks
Ďaľšie suroviny:
2 PL
1 ks mäsitá
1 ks
2 hrste uvarený
1 ČL
2 ks
3 PL
3 PL
2 ČL
šalát:
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín som urobila marinádu a pokrájané prsia som marinovala cez noc, ráno som si namočila huby a potom som ich varila vo vode 20 min.

    Žeby čína? (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do rozpáleného woku som dala olej a mäso som prudko opiekla v dvoch várkach, aby sa rýchlo zatiahlo a nezačalo sa dusiť, vybrala som ho a dala bokom

    Žeby čína? (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do woku som dala nakrájanú papriku a opekala som ju, asi za minútu som pridala aj cuketu a zas chvíľu opekala, pridala som aj sójovú omáčku

    Žeby čína? (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som lievik, vodu, v ktorej sa varil som si odložila, ešte sa zíde

    Žeby čína? (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rýchlo som premiešala, vrátila som do woku mäso, pridala som sečuánske korenie podrvené v mažiari, ryžové víno a chilli, mala som v pláne dať aj bambusové výhonky, ale som si na ne neskoro spomenula :-)

    Žeby čína? (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Toto víno:

    Žeby čína? (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zas som premiešala, nechala minútku prehriať, vo vode z húb som rozmiešala škrob, pridala som do woku a rýchlo som miešala cca 2 min., ochutnala som a trochu prisolila

    Žeby čína? (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Príloha: ryža...

    Žeby čína? (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ... a akýsi pokus o čínsky šalát :-)

    Žeby čína? (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Novembrová záhrada :-)

    Žeby čína? (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

40 komentárov k receptu
fíha, tak tá úvodná fotka je suprová, zloženie veľmi zaujímavé, s tým ryžovým vínom som ešte nemala tú česť, ale možno raz... :-) prijala by som pozvanie k takémuto obedu
bože tá fotka krásna, s cuketou som ešte nerobila, ryžové víno nemám, idem sa po nom poobzerať, ja by som si dala hoc aj teraz, tak mám rada tieto žeby číny, dobre si uvarila, ja tiež takto, bielko som nedávala, dám na budúce, viac korením, ale nepreháňam zas
A keby sme tie huby povymieňali, ja zas nie a nie nájsť tieto tvoje lieviky, už si skúšam predstaviť tú chuť...rada odskúšam, ale musím použiť iné houbičky :) Foto nádherné.
@zuzanka1367 kľudne môžeš použiť čínske huby , ktoré sa dajú bežne kúpiť v čerstvom i sušenom stave a ručím ti za to že to bude ešte lepšie , lievik trubkový je zaujímavá a čierno farbiaca huba , ale chuťovo nie je ničím výrazným.Ja som ich aj tento rok našiel dosť a mám čosi aj sušené , ale ako vravím chuťovo nič moc. Inak jedlo chválim je minimálne pekné a zložením určite aj dobré.
vsetkym dakujem za priznive ohlasy
@margaretka28 teba rada privitam pri mojom stole hocikedy :-)
@paploska dobru chut :-) a dnes som nasla aj sedmokrasky
@elixir daj miesto masa tie bambusove vyhonky, bude to ine, ale myslim ze tiez dobre
@pinklenka daj potom vediet, ci ste prezili :-)
@havino cim viac korenis? 4 chilli su ti malo? :-) s tym vino je tu problem, ja ho mam donesene z Prahy
@zuzanka1367 pouzi tie cinske huby, nie tie, na ktore myslis :-)
@boxik mas pravdu, jasne ze sa mozu pouzit cinske huby, ale nesuhlasim, ze lievik je nevyraznej chuti, podla mna je hubovy viac ako niektore slavne vychyrene huby, len ten vzhlad moze niekoho odradit, kedze som pouzila aj ten vyvar z nich, cele jedlo malo hubovu chut napriek pouzitym koreninam
Ja by som to nazvala skor Thajsko :) Lebo podobne si davam pravidelne v thajskej restike,ale bez toho vinka + je tam gastanova voda.Takze urcite recept vyborny,nema tam byt co zle.Ja take mozem kazdy den.Ale ten lievik som este nejedla,len so shitake alebo sampinony...
veľmi chutne to vyzerá, ja takéto môžem. Varievam si obedy do práce a takéto sú vďačné na tento účel - večer šup mäso do panvice, poprehadzujem s nejakou zeleninou, ochutím, ryža a je hotovo. Už len tá fotka je na zožranie
@svedka no vidis, ani som nevedela, ze viem varit thajsko :-), gastany pecene mam rada, ale pyre neznasam, tak neviem, ci by mi ta gastanova voda nevadila, lievik asi nerastie vsade, ja mam jedno tajne miesto, kde ho zbieram, inde som ho nenasla a tiez nerasti kazdy rok a dakujem
@mesiar50 dakujem
@elysa mne sa uz nezda, podobne robievam dost casto
@tiginko hej rychlovka, len to rychtovanie trva dlhsie ako varenie a potom aj vetranie :-)
@kika1212 ja se vlozim s dovolenim bez dovoleni do receptu. Kdyz nemas lieviky, maji jiste i na Slov v Tescu nebo Bille, mozna i Kaufl, susený jidášovy ucha. Namocis na 20 min do varici vody a narosotu ti sloní ucha. Ty pokrájíš (ja je striham) a das do jídla. Jsou temer v kazdem cinskem jidle. Bez chut, ale krasne krupou. Shitake jsem se nenaucila pouzivat, at delam co delam, jsou tuhy, ale tuhy jak gumova holinka.
mám suchohríby, dubáky, však sa niečo nájde. Ale @mijaita , poobzerám sa aj po tých sušených judášových ušiach, a ako mi to potom vlastne, za 20 min. narastú slonie uši? No to bude prča.))) Pridám selfie. Baby Vy ste perfektné, mám rada, keď sa veci berú s humorom...:))).
Na Silvestra som pripravil podľa teba panenku,a dnes som si uložil ďalšie 2 recepty na čínu,ktoré v priebehu týždňa chcem vyskúšať.Chcem sa len opýtať,ak by som nezohnal ryžové víno,či ho môžem nahradiť iným.Dík
@bembo , zas si mi urobil radost, s tym vinom ti asi moc neporadim, v niektorej literature sa pise, ze sa moze nahradit suchym dezertnym, neskusala som, ak chodis niekedy do BA, tam asi kupis. Ja mam kupeny v Tescu v Prahe, u nas ho tiez neviem zohnat
Vyskúšam aj s iným,ak nezoženiem ryžové.ale doma mám len ryžový ocot, a ten sa tam nehodí.Záhoráci by si možno poradili,lebo o nich sa hovorí,ako vo vtipe:Mara tys mi dauva cukru do vína.Nebuázni však piješ ocet.Tak ale to bol vtip.Dnes si ukladám aj recept na tvoju pečeňovú paštétu,ktorú tiež v blízkej dobe vyskúšam.
@bembo :-))) Francek mal 15 rokov a dovtedy nepovedal ani slovo, otec mu nalial pohar vina, Francek odpil a povedal: kyseue, otec: na Francku a ty mluvis? sak doteraz si nic nepovedau a Francek: nebyvo vo cem :-)

ocot isto nie, budem rada, ak das potom vediet
Poznám aj tento vtip nakoľko som robil v BEZ-ke v Blave zo záhorákmi.Boli to veľkí srandisti,preto som si obľúbil ich vtipy a aj tvoje recepty.Po odskúšaní ti dám určite vedieť.
@marianne nie je taky isty, aj ked uznavam, ze podobny, nepoznala som vtedy secuanske korenie ani ryzove vino a myslim, ze aj postup mam lepsie zvladnuty, kazdopadne budem rada, ak si pochutite

Pridaj komentár k receptu: