Srdce na víne

rein - fotkarein, 3. decembra 2011
Srdce na víne
Foto: rein

Milujem omáčky a knedle,viac nemám čo povedať.

8
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    na oleji opražíme cibuľku pridáme srdce nakrájané asi na centimetrové kocky,soľ,bobkový list,nové korenie.

    Srdce na víne - obrázok 1
  2. 2

    Asi v polčase pridáme víno a dusíme.Keď sa dopije fľaška,srdce by malo byť mäkké.Platí to iba pre milovníkov vína.Na záver pridáme smotanu,zátrepku z múky a keď sa omáčka dostane do varu,ocukríme a okyslíme citronovou šťavou a odstavíme.Podávame s knedľou.

    Srdce na víne - obrázok 2

Diskusia k receptu

mataliptak
jééj toto moj manžel miluje ... dakujem za pripomenutie :-) už pričí toto chcem :-))
evanaaa
Robila som dávno, niekedy skombinovala s pľúckami, ale nie s vínom ( nepijeme),asi by som mala zasa spraviť, ale len zo srdiečka.
evanaaa
Zabudla som podotknúť, že ja si srdce predvarím a až potom pokrájam na rezančeky. Smotanu sladkú zmiešam s kyslou večer pred tým. Bude lahodnejšia.
dorisa
Ja som srdcia, ani pľúcka nikdy nevarila a ani nejedla, vravia, že je to dobrota. Mala by som vyskúšať, ochutnať.
hubata
Vnútornosti ako srdce, mozočky, pľúcka, býčie žľazy atď. u nás nedostať, všetko zbaštia rakúšania a ešte nedávno vykrikovali aké sú vnútornosti nezdravé.
Nie je tam priveľa smotany a málo vína heh ?
Je to dobrotka, to na prvý pohľad vidno, oceňujem aj vtipný a zrozumiteľný popis. Jednoducho si jednička s *.
karolka
Poznám tento recept, ale ja omáčku trochu zahustím škrobovou múčkou a podávam s cestovinami, t. j. bez smotany a bez knedlí. Srdce tiež predtým povarím.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha