Studené sezamové kolieska
šéfkuchár Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 11. júna 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté kuracie prsia naklepeme na čo najväčší tenký plát. Upravíme ho do tvaru obdĺžnika tak, že prebytočné časti odrežeme a odložíme. Plát mäsa osolíme, okoreníme, potrieme zmesou vymiešaného oleja a horčice.
- 2
Zvyšné časti kuracieho mäsa pomelieme, dáme do vhodnej nádoby, osolíme, okoreníme, pridáme smotanu a ručným mixérom vymixujeme na kašovitú hmotu. Pripravenú hmotu dáme do cukrárenského vrecúška a na kraj mäsa nastriekame tenkú čiaru, na ktorú ukladáme obvarené malé ružičky brokolice.
- 3
Brokolicu potrieme tenkou vrstvou kuracej hmoty, všetko spolu zrolujeme a znova osolíme, okoreníme a potrieme vymiešanou zmesou oleja a horčice. Do vhodnej nádoby dáme biele a čierne sezamové semienka, ktoré spolu zmiešame.
- 4
Roládu položíme na sezam a zľahka vaľkáme, aby sa obalila v sezame. Obalenú roládu zabalíme do potravinovej fólie a dáme variť do vody horúcej 80 oC. Nakrájame na kolieska a podávame studené.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu