Studené sezamové kolieska

Štefan Šesták
šéfkuchár Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 11. júna 2012
Studené sezamové kolieska
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
150 g
100 ml
50 g
50 g
100 ml
25 g




Postup

  1. 1

    Umyté kuracie prsia naklepeme na čo najväčší tenký plát. Upravíme ho do tvaru obdĺžnika tak, že prebytočné časti odrežeme a odložíme. Plát mäsa osolíme, okoreníme, potrieme zmesou vymiešaného oleja a horčice.

  2. 2

    Zvyšné časti kuracieho mäsa pomelieme, dáme do vhodnej nádoby, osolíme, okoreníme, pridáme smotanu a ručným mixérom vymixujeme na kašovitú hmotu. Pripravenú hmotu dáme do cukrárenského vrecúška a na kraj mäsa nastriekame tenkú čiaru, na ktorú ukladáme obvarené malé ružičky brokolice.

  3. 3

    Brokolicu potrieme tenkou vrstvou kuracej hmoty, všetko spolu zrolujeme a znova osolíme, okoreníme a potrieme vymiešanou zmesou oleja a horčice. Do vhodnej nádoby dáme biele a čierne sezamové semienka, ktoré spolu zmiešame.

  4. 4

    Roládu položíme na sezam a zľahka vaľkáme, aby sa obalila v sezame. Obalenú roládu zabalíme do potravinovej fólie a dáme variť do vody horúcej 80 oC. Nakrájame na kolieska a podávame studené.

Diskusia k receptu

helca103
myslela som že je to sushi :-) SUPER to vypadá len kde kúpim čierny sézam
martamm
No toto by ma nenapadlo, krásne a originálne. Ani som netušila, že existuje čierny sezam, kupuješ ho v racio výžive? Ešte otázka, každú rolku varíš osobitne?
sefkucharbellevue
Dobry den, tesi ma, ze moje recepty zaujali. Co sa tyka cierneho sezamu je ho dostat v Bio obchodoch, tam nakupujeme rozne specialne ingrediencie do nasho hotela. Co sa tyka varenia rolky, varim ju ako jednu velku rolku, ktoru potom obalim v sezame a az tak krajam do pozadovaneho tvaru a velkosti. Prajem dobru chut.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia