Pečené kačacie stehno s karamelizovaným pomarančom so saturejkou
Nedeľný obed, tentoraz s kačacinkou. Jedno stehno vážilo 400 g. Pripravila som ho s...
Pečené morčacie stehno so zelerom a mrkvou
Pre ľahšiu straviteľnosť som stehno najskôr povarila. potom okorenila a osolila a dala na pekáčik na trošku...
Paráková nedeľa s kelovou omáčkou
Skúšam parný hrniec. Urobili sme si vianoce trošku skôr, nevedela som sa dočkať parného hrnca...
Kuracie placky
Vhodné ako hlavné jedlo s prílohou, ale aj ako "rýchlovka" do žemle a hurá do prírody!
Jablkové palacinky
Špecialita slávnej argentínskej šéfkuchárky, z ktorej sa bohužiaľ nezachoval celý recept, iba jeho časť...
Ovčiarsky nákyp
Recept som objavila v staršom čísle časopisu Dobré jedlo. Pôvodne obsahuje mleté hovädzie mäso, ale...
Bulgur s rukolou a granátovým jablkom
Zaujímavé spojenie viacerých chutných ingrediencií. O tom, že treba odľahčiť stravu, radšej nepíšem, ...
Jemné vyprážané medailóniky z kaprích ikier
Vopred sa vám musím ospravedlniť za výnimočne nedostatočný fotomateriál. Na prezentáciu tejto pochúťky som sa rozhodol...
Pečená plnená paprika
Plnená paprika, sa robí asi v každej domácnosti či už pečená lebo varená v rajčinovej omáčke
Parené buchty s kakaom
Naše nadýchané vynikajúce buchty s kakaom som dnes spravila na obed.
Plnená krkovička
Čakal som väčšiu návštevu a nevedel som sa rozhodnú čo im navarím k obedu. Túlal som...
Jarné ražniči
Myslím, že hútate podobne, ako ja, "čo budeme variť"? :) Toto je taká opakovačka,...
Zapekačka I.
Je to vlastne eintopf. Žiadna vysoká kulinária, ale má veľké prednosti. Jedlo je veľmi...
Kysnuté buchty s čokoládou
Dobroty z kysnutého cesta sú jednoducho božské a tie domáce sú samozrejme najlepšie!...
Zapečené údené tofu
Údené tofu nakrájame na rezance a rozložíme v nízkej vrstve na dno zapekacej misy.
Parené buchty a langoše z jedného cesta
Receptík robím už dlho, nebavilo ma totiž vyrábať dve rôzne cestá. Mám dvoch synov a...
Vyprážaný karfiol
Karfiol som prvýkrát robila sama a podarilo sa. Chutil hlavne bratovi.
Lokše na sladko - s makovou plnkou
Slovenské lokše na slano i na sladko - vždy nám chutia.
Sójové rezance s mrkvou a šampiňónmi
Do misky dáme sojové nudličky, pokapeme je sojovou omáčkou a zalijeme horkou vodou, aby nabobtnaly...
Špenátové halušky bezlepkové
Špenát necháme rozmraziť a vytlačíme z neho prebytočnú vodu. Pridáme mixované surové zemiaky a vajíčko...
Rizoto s vepřovým masem
Na kousku sádla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a podusíme...
Zapekané zemiakové palacinky s bryndzou
Inšpirovala som sa tipom od užívateľa varechy pridať do palacinkového cesta zemiaky - super nápad - ďakujem
Tuniaková omáčka s parmezánom
Opäť jedno z ľahších jedál, bohatých na bielkoviny. (845 kJ)
Fašírka so zeleninou
Tuto fašírku som robil k špenátovo - brokolicovej polievke. Polovicu brokolice som dal do fašírky a...
Chicken stir fry - kuracie prsia so zeleninou
Motivovaný čínskymi kuchármi som skúsil urobiť "chicken stir fry" teda kuracie prsia so zeleninou, veľmi jednoduché...
Zapekané kuracie prsia na taliansky spôsob
Tento recept som si odvodila z viacerých receptov a dávam ho sem na varechu, aby som...
Mulgipuder – národné jedlo Estónska
Estónske národné jedlo. Tradičná estónska kuchyňa sa ľahko pripravuje a nie je to žiadna zábava -...