Pečená horniacka bravčová hlava
Čerstvú a očistenú bravčovú hlavu dáme asi na päť dní do marinády, ktorú pripravíme z uvedených...
Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
Na cibuľke prudko orestujeme nasucho očistenú hlivu (zbavenú slamy), ochutíme soľou, korením, prilejeme zeleninový...
Tvarohové guľky s jahodami
Tradičné jedlo, ktoré sa dá pripraviť na viacero spôsobov. Z kysnutého, zemiakového, či...
Zemiaky na kyslo s bandurkami
Zemiaky a príloha zemiaky? Celkom chutné, ak už máme mäsa dosť...
Rezeň - Stanica Prešov
Vyprážané , obaľované rezne ! Gastronomický fenomén ktorý v minulom storočí ovládol planétu . Jeho...
Hokaido kaša
Trhy sú plné chutných tekvíc a tá moja najobľúbenejšia je práve tekvica hokaido:) Jej výhodou je aj...
Pikantná špecialita
Toto jedlo pripravujem už roky, a stalo sa súčasťou všetkých rodinných osláv. Robím ho poriadne...
Čína zo zeleniny
Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Opražíme ju na rozohriatom oleji a pridáme zeleninu pokrájanú na kolieska alebo posekanú...
Bombajské zemiaky v lístkovom ceste
Bombajské zemiaky som pripravila podľa receptu z kuchárskej knihy Kilien Stengela Za stolom s Julesom Verneom,...
Posúch Grosso špeciál
Drvené paradajky pomiešame s koreninami a s drveným cesnakom. Pizzové cesto rozdelíme na osem rovnakých častí,...
Pečená cvikla s morčacím mäsom
Cviklu umyjeme, trochu osolíme a s 2 strúčikmi ošúpaného cesnaku zabalíme každú zvlášť natesno do alobalu....
Špenátové palacinky
určite už každý robil palacinky, ja ich robím na sladko aj na slano, dokonca som...
Svieže kuracie prsia s cherry paradajkami
Kuracie prsia sa dajú pripraviť na mnoho spôsobov, dá sa s nimi experimentovať a vymýšľať nové...
Kuracia sviečková omáčka
Veľmi chutná omáčka nielen na cestoviny. Je jednoduchá, rýchla a chutí výborne....
Vepřová plec na paprice
Tak se zase pokusím o jeden rychlý a poměrně jednoduchý recept , celkem oblíbený a takový ,...
Kelové lievance so slaninou a syrom
I vůně mohou klamat. Když zavřete oči a přivoníte k plnému talíři kapustových lívanců, čichové...
Užhorodský kotlet alebo - ako som podcenil prípravu
Pred každou prípravou jedla si overím, či mám všetky potrebné suroviny, koľko času na prípravu potrebujem a...
Francúzske zemiaky
Je to trochu upravená verzia. ale ako sa vraví 100 ľudí 100 chutí… tak dobrú...
Moje prvé parené buchty - vegánske
V poslednej dobe bolo na Varechu pridaných niekoľko receptov na parené buchty, objavili sa pod nimi...
Bryndzovo - šampiňónová pizza
Ďalší variant pizze pre deličov ako sacharidové jedlo.
Kuracie stehná
Potrebujete rýchlo spraviť chutný obed? Stačí mať v chladničke kuracie stehná a do 30 minút máte skvelé...
Pečená plnená paprika s dusenou ryžou
Takto upravenú papriku podávam aj samostatne alebo ako prílohu k rôzne upravenému mäsu, najmä k nedeľnému...
Bylinkové morčacie prsia s pečeným feniklom
Ked sa nam zaziada lahka, ale vydatna vecera, morcacie resp. kuracie prsia su vzdy...
Najprv smažené, potom pečené morčacie stehná
Tieto stehná sú robené dvojitou metódou. Najskôr sú smažené a potom pečené. Sú veľmi chutné a šťavnaté....
Tigrie krevety na grile
Tigrie krevety očistíme od panciera (hlavu a posledný diel panciera na chvoste necháme), vyberieme črievko z...
Cestoviny so špenátom a orechami podľa Tomáša Kucuka
Určite poznáte cestoviny na rôzne spôsoby. Tomáš Kucuk, Mister Slovenskej republiky 2019 ich robí takto....
Zemiakovo-cuketové placky s fetou
Cukety a zemiaky nastrúhame a necháme 15-20 minút postáť, aby pustili vodu.