Foto: strelec
Tento recept som čerpal z knihy: Varíme z potravín , ktoré zdolávajú rakovinu od autorov Richard Béliveau, Ph.D. a Denis Gingras Ph.D. Recept je Zobraziť celý popisTento recept som čerpal z knihy: Varíme z potravín , ktoré zdolávajú rakovinu od autorov Richard Béliveau, Ph.D. a Denis Gingras Ph.D. Recept je veľmi chutný, obsahuje značné množstvá látok s veľmi silnými protizápalovými účinkami - kurkumín v kurkume . Denná konzumácia kurkumy znižuje množstvo prozápalových látok v krvi. Keďže zápal má významný podiel aj pri vývoji rakoviny, protizápalová aktivita kurkumy znamená zaujímavý prístup v prevencii rakoviny.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V hrubostennom hrnci zohrejeme olivový olej .Cibuľu s paprikou restujeme pri stredne vysokej teplote.
-
2
Keď začne zelenina hnednúť pridáme mrazený zelený hrášok. Varíme za stáleho miešania približne 3 minúty. Pridáme ryžu, znížime teplotu a neprestávame miešať. Pridáme bobkový list, kurkumu, osolíme hrubozrnnou soľou a okoreníme podľa chuti.
- 3
Prilejeme len toľko vývaru, aby bola ryža ponorená. Prikryjeme a pečieme v rúre približne 1 hodinu. Vytiahneme z rúry a pred podávaním necháme prikryté 10 minút postáť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu