Foto: helga50
Postup
-
1
Halušky: zemiaky si nastrúhame pridáme hladkú múku, vodu, soľ a jedno vajce. Urobíme si cesto ani veľmi riedke ale ani veľmi husté aby nám cesto netieklo cez haluškár.
- 2
Keď je cesto hotové môžeme si robiť halušky .
- 3
Kapusta: roztopíme si masť, pridáme nakrájanú cibuľku a popražíme . Keď je cibuľka hotová pridáme kyslú kapustu ktorú z ktorej sme zliali šťavu zvlášť.
- 4
Chvíľku miešame a dusíme cca 5-10 minút ak treba soľ pridáme. Kapustu si primiešame k hotovým haluškám a môžeme dať na tanier.
- 5
Na vrch si pridáme za 1-2 lyžice kyslej smotany a popraženú slaninku. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu