Grilovaný jelení chrbát s čokoládovou omáčkou, zemiakovým pyré a kuriatkami
Marek Petrán
šéfkuchár reštaurácie Elesko v Modre, 19. februára 2012
šéfkuchár reštaurácie Elesko v Modre, 19. februára 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Jelení chrbát očistíme, osolíme, okoreníme, sprudka opečieme z oboch strán a vložíme do rúry na 120 °C na 10 minút.
- 2
Omáčka: čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pomaly za stáleho miešania prilievame zohriaty zredukovaný vývar. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Kuriatka zarestujeme na masle, osolíme a okoreníme. Podávame so zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu