Zlatá rybka

diabambulka - fotkadiabambulka, 11. marca 2012

:-)

4
porcie
30 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
500 g
8 PL
3 ks strúčik
150 g strúhaný




Postup

  1. 1

    Do misky dáme olej, prelisovaný cesnak a petržlenovú vňať. Všetko zmiešame. Zemiaky očistíme, nakrájame na tenké plátky, osolíme a pridáme mletú rascu. Polovicu zemiakov poukladáme do vymastenej zapekacej misy.Pokvapkáme polovicou cesnakovo-olejovej zmesi. Rybie filety umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čierným korením a mletou rascou. Poukladáme na zemiaky. Prikryjeme zvyšnými zemiakmi, prelejeme zvyšnou cesnakovo-olejovou zmesou, osolíme a posypeme mletou rascou. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 30 minút pri teplote 200°C. Po dvadsiatich minútach pečenia zemiaky posypeme strúhaným syrom a zapečieme.

    Zlatá rybka - obrázok 1
  2. 2

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

evilauri
Mnam, to musi byt chutne...@diabambulka ty mas ako vzdy dobre napady , zaujimave pre deticky, ze zlata rybka :-))), nasa mala si ju praje hned dnes naobed, tresku zmrazenu mam, tak idem na to, dik za napad!
evilauri
Inak ja som na prvy pohlad myslela, ze je to ananas...Rozmyslam, ako by to mohlo tak asi chutit, kuracie mäsko alebo pizza Hawai su pre mna vynikajuce, ale co rybka ? Mozno to ma niekto z varechacov vyskusane, ci?
diabambulka
evilauri určite to stojí za vyskúšanie aj s ananásom, ja tiež milujem hawai pizzu a tá kombinácia tam je dobrá :-))) a ako píšeš ty, to bol aj môj prípad, mrazená treska v mraze, Filipko milovník rybičiek, ja milovníčka rýchlych jedál...Veľmi sme si pochutili. Urobili sme si k tomu šalátik z čerstvej uhorky a pamlskový obedík na svete :-))) držím palčeky, nech chutí :-)))
tatranka
Ohromný názov zaujímavého receptu.Pripomína mi to rybacie (francúzske zemiaky),len vyskúšať.Tu nie je čo pokaziť,naopak len získať chutný,zdravý recept.
nonna
Pridávam k mojim rybacinovým receptom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia