Foto: dorenika
Priateľ ich miluje takže ak nechcem aby jedol Mcdonal a podobne lakocinky tak mu ich doma pripravujem,a málokedy odolám aj ja :D
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pomleté hovädzie si dáme do misy pridáme 2 PL strúhanky,vajce,nadrobno nakrájanú 1 cibuľu,pretlačený cesnak.Vo vode namočený celozrnný chlieb nakrájame čo na najmenšie kúsočky a pridáme k mäsu.Celú zmes osolíme,okoreníme a pridáme bylinky.
- 2
Vypracujeme placičky približne také veľké ako že žemla a obalíme v strúhanke a vysmažime.Žemlu rozkrojíme a dáme opiecť na suchú panvicu a medzi tým si na troche oleja osmažíme na krúžky nakrájanú cibulu.
- 3
Potom už si to len naukladáte na seba,ak chcete môžete pridať šatát,rajčinu alebo aj syr a opečenú slaninku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
či je to hamburger, alebo fašírka na tom nezáleží. Dôležité je , že si to robíš sama doma podľa tvojej chuti , vieš z čoho si to spravila a neješ ten humus u donalda.
Hamburgerov je nespočetné množstvo druhov. Líšia sa len tým,že aké maso sa používa a samozrejme koreninami čo je večšinou výrobné
tajomstvo.Opíšem vám ako som to miešal v jednom sro.keď
som pracoval na slovensku.:
bravčové + hovedzie sa premiešalo ľadovou vodou pridali sa koreniny,sušená cibula,cesnak,rýchlosoľ a nakoniec solamil zemiakový
škrob
Potom sa to mlelo na 4 mm doske
Už takto zomleté dielo sa plnilo do špecialných umelých salámových
čriev .Následne sa to varilo pri 75 stupňoch v udiarni v pare 3 h.
Samozrejme po varení to šlo pod sprchu a potom do chladiarni na celú noc pri 5 F. c.Pred opekaním sa umele črevo stiahne z výrobku nakrája sa na kolieska a rýchlo sa upečie.Povedzme dalo by sa to spraviť aj doma no už len tie
špecialne koreniny by asi chýbali ja sám neviem aké tam idú toľko
penazí nemám aby som si od rakušanov kupoval licencie.Takže DOMÁCE HAMBURGERY možu obsahovať hocičo čo si tam človek
namieša.Záleží ozaj len na chuti kto aké rád a na fantázii človeka.
Dorenika dnes robím akurát sekanú keby som bol vedel tak to
skúsim podľa teba ,ale recept si uložím kedže v KK nemám takýto.Páči
sa mi to ,že ako surovinu si použila maso z hovedziny čo je zdravsie a
samozrejme po vymiešaní drží lepšie po kope.Prajem ti pekný deň
toto si uložím ako variant B na vždy sa zídu receptík , ked človek nevie čo pripraviť .Ja som túto opakačku v lete potom zopakovala s bravčovým mäskom ,postup ten isty ako pri hovädzom a môžem povedať že to tiež bolo výborné .... len upozorňujem mäsko sa masíruje cca 1/2 hod , aby malo taku konzistenciu, že sa nerozpadáva,
Zemiakový škrob sa dáva ako lepiaca ingrediencia ktorá pri varení
výrobku vlastne ten výrobok drží po kope.
Keďže výrobok čo som hore vyšie opísal neobsahuje hovedzí prát
pridávali sme solamil-zemiakový škrob.
Hovedzí prát je na jemno vykutrované hovedzie maso pridaním buď
to z ladovou vodou alebo suchým ladom.
KUTER----MIXER Z OSTRýMI NOŽMI
Na prát sa používa hovedzie zadné ,pripadne hov.predné z lopatky
Používa sa do polosuchých tepelne opracovaných výrobkov ako napr,
čingovská saláma atď.
Marijanka len teraz čitam tvoj príspevok opísala si to jasne a správne
vedel som že si umná a šikovná. Do mesiarskych tajov a technológii ako sa to robí v mesopriemysloch málokto dovidí.Máš moje sympatie
chceš sa naučiť tie animácie ? choď prosím na recepty @lusinkab
tam pri tej jej novej torte som napísal po lopate ako sa to robí ovšem
ak chceš PÁ
ale asi by som uz nemala komentovat vobec pretoze to zrejme nema vyznam, clovek chce upresnit NIE kritizovat hlavne v tom, co je vo svete uz zauzivane.
Nerozumiem, preco sa voci tomu branit a "bastardit" vsetko tak ako ma rozculuje citat v nasej tlaci poanglictene vyrazy ked pritom mame take krasne slovenske slova, ktre podstatu vyjadria ovela lepsie.
Ale pravda tu plati ze:
HAMBURGER nie je slovenska FASIRKA a odlisuje sa KVALITOU Hovadzieho MASA. Je rozdiel, ci si na hamburger kupim dobre zaplatene a kvalitne maso, alebo pomlety mix;
Vsetko ine okolo ako koreniny a prilohy uz nie su podstatne - tieto su menlive.
Alebo inac? ked nieco poviem JA, alebo @2010 je to diskutabilne...
slovenských ludí kolko hovedzieho mesa skonzumujú za mesiac určite majú na drahú sviečkovicu alebo hov,zadné,a ja si spravím hamburger aj bez solamilu totižto 12 r som robil technika miešača výrobkov a doma si určite uvarím a dám tomu taký názov aký ja chcem
tu nejde o to ...."kolko hovedzieho mesa skonzumujú za mesiac"...
precitaj si moj posledny koment ete raz. Nikoho tu nechcem "STAVAT do laty!" iba konstatujem zrejme.
ale stacilo! odpajam sa.
varecha.pravda.sk/recepty/levy-emericky-hamburger-fotorec...
ty si prečitaj čo som písal ak si to nestihla prečítať
či je to fašírka,alebo hamburger je mi to srdečne jedno
a uz neodpisujem nech Ty alebo ktokolvek argumentuje cimkolvek.
a ešte niečo z vysoka kašlem na tvoje upresňovania a v budúcnosti
nepodkopávaj autoritu mladým ľuďom
S hrdosťou by som prispela svojím hamburgerom, ktorý je len a len váš. Kedže je len váš, tak si ho volajte po svojom,ale ked ho dávaš von, do éteru, ako sa povie, najdi svoj názov,ako ti @tiginko radí. Stoj si za svojím, že je to váš hamburger, ale na spôsob fašírky, lebo taký máte radi a radíš to varecháčkam v tvojom veku. Kolko je tu receptov, @tiginko určite vie na ktoré myslím, nemá s ničím nič spoločné, nie sú použiteľné a nik ich nekomentoval. Naozaj tu záleží na názve receptu, lebo však originál hamburger nepridávaš. Len nech ťa to neodradí od pridávania receptov.
Cheers and Happy New Year
varecha.pravda.sk/recepty/sicilsky-hamburger/17463-recept...
varecha.pravda.sk/diskusie/1-otazka-pre-tomasa-2-dovod-/4...
asi som to potrebovala tak napisat a ze to bolo v suvislosti s tebou je asi len nahodne, ze reakcia bola prave pod tvojim receptom. som si vedoma, ze to nebolo zle myslene ale rozviedlo sa to do dalsich vrstiev zbytocne a ver mi, ze ked tu budes dlhsie pochopis, preco obcas ludia neudrzia svoje nervy na uzde a radsej zdrhnu do svojich blogov na ine stranky.
skoda lebo bolo tu dobre a verim, ze novi ludia / aj mladeznici ako TY/ to znova vratia do dobrych kolaji.
dakujem!
berme sa trošku =z nadhľadu=...
beriem-a som vdačná-vysvetleniu-čo je a nie je hamburger..
ale..
jedno je mi-či fašírky..a či inak..to mi ver..:-)))
..nech mier zostáva v našej duši..a radšej s úsmevom=to nám sluší..:-)))
Tie linky,ktore tu davaju na podobne jedla si nevsimaj.Komu sa tvoj recept nepaci,moze si vyhladat iny,ale nemusi upozornovat na recepty,ktore sa prave jemu zdaju byt lepsie.Vidi sa mi to neseriozne.Je dolezite,ze tebe chuti,co navaris a ked zase nieco vymyslis,len pridaj smelo recept.Si mlada,ty toho este vela uvaris.