Foto: alexdidi
Pod stromček som dostala krásnu kuchársku knihu o čínskej kuchyni, takže tu je jeden výborný recept na prípravu rybieho filé trochu netradične a trochu Zobraziť celý popisPod stromček som dostala krásnu kuchársku knihu o čínskej kuchyni, takže tu je jeden výborný recept na prípravu rybieho filé trochu netradične a trochu "dochutené" podľa mojej chuti. Ako rybu som použila pangasius. I keď čínska kuchyňa často používa chilli, v tomto recepte nebolo, ale mne tam chýbalo, takže som ho pridala.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
2 čl |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
20 g |
|
5 strúčiky |
|
4cm kúsok čerstvý |
|
1 PL |
|
2 KL |
|
1 čl |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
2 ks,/feferónka/ suche |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Rybie filé pokrájame na malé kocky. 1 kávovú lyžičku kukuričného škróbu rozmiešame v 1 PL vody, pridáme soľ a 1 PL ryžového vína. Premiešame s kockami rybieho filé a necháme odpočívať.
-
2
Papriku očistíme a narežeme na kocky. Očistíme pór, cesnak, ďumbier, chilli a pokrájame ich nadrobno.
-
3
Zmiešame cukor, ocot, sójovú omáčku, 2PL ryžového vína, paradajkové pyré, 1 PLvody, soľ a kávovú lyžičku kukuričného škróbu.
-
4
Rozpálime wok alebo inú panvicu, nalejeme olej a tiež ho rozpálime. Vložíme kúsky rybieho filé a krátko opečieme. Potom mäso vyberieme.
-
5
Do panvice vložíme kúsky papriky, cesnak, ďumbier, pór a chilli. Krátko opražíme.
-
6
Pridáme omáčku a za stáleho miešania vyprážame na strednom ohni, pokiaľ nie je paprika polomäkká.
-
7
Potom pridáme aj kúsky rybieho mäsa a ešte raz prudko zahrejeme.
-
8
Podávame s ryžou.
Diskusia k receptu