Ryba v paradajkovej omáčke fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 10. januára 2011
Ryba v paradajkovej omáčke (fotorecept)
Foto: alexdidi

Pod stromček som dostala krásnu kuchársku knihu o čínskej kuchyni, takže tu je jeden výborný recept na prípravu rybieho filé trochu netradične a trochu Zobraziť celý popisPod stromček som dostala krásnu kuchársku knihu o čínskej kuchyni, takže tu je jeden výborný recept na prípravu rybieho filé trochu netradične a trochu "dochutené" podľa mojej chuti. Ako rybu som použila pangasius. I keď čínska kuchyňa často používa chilli, v tomto recepte nebolo, ale mne tam chýbalo, takže som ho pridala.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 čl
3 PL
1 ks
1 ks
20 g
5 strúčiky
4cm kúsok čerstvý
1 PL
2 KL
1 čl
1 PL
3 PL
2 ks,/feferónka/ suche
 štipka

Postup

  1. 1

    Rybie filé pokrájame na malé kocky. 1 kávovú lyžičku kukuričného škróbu rozmiešame v 1 PL vody, pridáme soľ a 1 PL ryžového vína. Premiešame s kockami rybieho filé a necháme odpočívať.

    Ryba v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papriku očistíme a narežeme na kocky. Očistíme pór, cesnak, ďumbier, chilli a pokrájame ich nadrobno.

    Ryba v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmiešame cukor, ocot, sójovú omáčku, 2PL ryžového vína, paradajkové pyré, 1 PLvody, soľ a kávovú lyžičku kukuričného škróbu.

    Ryba v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozpálime wok alebo inú panvicu, nalejeme olej a tiež ho rozpálime. Vložíme kúsky rybieho filé a krátko opečieme. Potom mäso vyberieme.

    Ryba v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do panvice vložíme kúsky papriky, cesnak, ďumbier, pór a chilli. Krátko opražíme.

    Ryba v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme omáčku a za stáleho miešania vyprážame na strednom ohni, pokiaľ nie je paprika polomäkká.

    Ryba v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom pridáme aj kúsky rybieho mäsa a ešte raz prudko zahrejeme.

    Ryba v paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu

tinca
krásne jedlo, rybky milujem, ale kde sú paradajky jedlo nemusím,páli ma žáha
alexdidi
Je tam par.pyré, ktorým je mäsko jemne obalené a stačí ho,netreba viac...to je čínska kuchyňa, na rozdiel od slovenskej, kde mäso v omáčke pláva(i keď netvrdím, že tá slivenská kuchyňa je zlá, práve naopak)...
ailuj82
musím vyskúšať. Dala som si záväzok, že budeme jedávať viac rýb.
alexdidi
@ailuj82 , tak takýto záväzok som si dala aj ja, vraj by sme ich mali jesť aspoň 3x do týždňa, čo sa mi asi nepodarí, ale aspoň 1x by bolo dobré...no, ak by neboli tak drahé, jedla by som ich aj každý deň....
acinka
A ja mám rada veľmi ryby, tento recept určite vyskúšam /už aj idem do obchodu pre suroviny/.
evanaaa
Rybky pekné, dobré, všelijaké, robievam často, aj keď nie tak ako by som ich mala, väčšinou je môj muž, ja len trochu, aj keď by som mala viac morských rýb, lebo mám hypothyreózu, málo jódu, beriem tbl. na Š.Žľazu. Ak sa mi to nezlepší, asi budem musieť ryby jesť, preto si zaznačím aj tento recept.
cica2
vyzerá to dobre, mňam...ukladám:)
74lady
Podarilo sa dnes na obed. VYBORNEEE!!! Nemala som ryzove vino (dala som cervene - bolo v chladnicke ;-) ) ani ryzovy ocot (dala som Umeocot) ale aj tak mnamka. Super recept, kde konecne nemusi byt syr na vrchu, aby to "chutilo" :-) Dakujem.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha