Foto: lia66
Keď už neviem čo variť, a ak mám v mraziaku poodkladané kúsky masa, ktoré mi poostávajú buď z rybiek, alebo kuracej a morčacej polievočky, Zobraziť celý popisKeď už neviem čo variť, a ak mám v mraziaku poodkladané kúsky masa, ktoré mi poostávajú buď z rybiek, alebo kuracej a morčacej polievočky, tak siahnem po tomto. Ja to už robím od oka, ale pokúsim sa napísať gramáže-vy si to už prispôsobte. Ak masko nemusíte, tak kľudne vynechajte, poprípade ho zameňte za huby-aj tak je to lahôdka. Samozrejme, aj zeleninku si môžte prispôsobiť podľa seba.
porcie
tepelná úprava
Suroviny
1-2 ks, podľa potreby buď červená, alebo klasická-už, ako vám vyhovuje |
|
2 strúčiky |
|
400-500 g ktoré nám ostalo z polievky(kuracina, morčacina, sliepka), poprípade rybka |
|
2-3 ks na hrubo nastrúhaná |
|
podľa potreby |
|
1 plechovka |
|
400-500 g, podľa potreby |
|
2 PL |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 ks |
|
1 PL (ak nemáte, postačí papriková pomazánka SABA) |
|
1 PL |
|
30 g (môže byť aj parmazán) |
|
podľa potreby |
|
100 g |
|
1 PL |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Na 1pl oliv.oleja postupne osmahneme(ak sa niekomu hnusí moja Česko/Slovenčina, nech radšej nečíta-nikoho nenútim :) )nakrájanú cibuľku, nasekaný cesnak, masko, mrkvu, paradajky, papriku, chutnej, sójovú omáčku, zelenú fazuľku...ochutíme korením, soľou ...plech(jánske sklo)namažeme 1pl masla a naň vykydneme osmahnutú zmes, zarovnáme.
-
2
Zemiaky uvaríme do makka, pridáme teplé mlieko, korenie podľa chuti, 1pl masla, nastrúhaný syr...
-
3
...popučíme, vôbec nemusí byť na jemnučko.
-
4
Na plech/jánske sklo, kde sme vykydali osmahnutú masu, kydneme zemiakovú kašu, zarovnáme.
-
5
Dáme do vyhriatej rúry na cca 180st, na 20 minút. Po dvadsiatich minútach zvýšime teplotu na cca 230st a už len dopečieme 10 minút, aby povrch stmavol.
-
6
Želám dobrú chuť...
Diskusia k receptu