Plnené bravčové rebierko
Nádherný exemplár mladého bravčového rebierka. Uznajte, že som ho v obchode nemohol nechať. Ešte...
Filet mignon s brusnicovou omáčkou
Steak zo zadnej užšej časti hovädzej sviekovej, ktorá má jemnú štruktúru. Podávaný je s brusnicovou...
Bravčové Tonkatsu
Veľmi jednoduchý spôsob, ako si doma pripraviť skutočné japonské Tonkatsu.
Šišky plnené makom
Klasické šišky s džemom sú super, no chceli sme trošku zmenu a tak som ich naplnila...
Tvarohové slíže s kyslou smotanou a s údenou slaninkou /fotorecept/
Dnes som siahla po starej známej klasike, kedysi sa varilo v múčny deň v týždni alebo...
Kuracie prsia na karí so zeleninou
Tento recept vznikol použitím fantázie, je vhodným bielkovinovým jedlom a je veľmi jednoduchý a veľmi chutný....
Cestoviny s tuniakom
Tento recept som si vymyslela sama. Keď som ho varila priateľovi, skepticky na mňa pozeral...
Bravčová panenka na zelenom korení so zelenou fazuľkou
Po dlhej dobe sa mi podarilo zazrieť v obchode cele zelené korenie a keďže ja zelené korenie...
Pečené kuracie prsia plnené bryndzou s rukolou
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty...
Prekladané mäso v rímskom hrnci
mäso prekladané zemiakmi a cibuľou, pácované v dijonskej horčici...
Morčacie kúsky v marináde z medu, chilli, limetky a horčice, s hubovým bulgurom
Tip na chutný obed pre tých, čo majú radi jedlo jemne pálivé, jemne sladké a...
Čínske parené mešce wonton
Cesto:všetko spolu zmiešajte na hladke cesto , ak treba pridajte viac vody alebo muky, mne pomohla pekarnička....
Sulu Köfte na masle
Veľmi jednoduché, výborné, šťavnaté mäsové guľky s jemnou príchuťou masla :-)
Morčacie prsia v syrovom kabátiku à la Provence
Nechceli sme na nedeľný obed klasicky obaľované morčacie prsia...
Vyprážaný plnený kaleráb gigant
Tento rok som mala veľkú úrodu kalerábov a boli aj dosť veľké a preto som sa rozhodla...
Rezeň podľa KajusiQQ
Tento recept bol predtým podľa hradného kráľa no troška som sa don pustila a tak je už...
Kváskové dukátové buchty
Kvások má veľa veľa kladných vlastností, nenadúva po ňom, obsahuje divé kvasinky, ktoré sa...
Kurča Jimmy alebo Pečený petržlen
Kedysi dávno som odkukala ako takéto dačo varil (teda piekol) Jamie Oliver. Rozprával o tom, ...
Pstruh lososovitý s brokolicovým pyré
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené růžičky brokolice, osolíme a zalijeme trochou vývaru. Povaříme,...
Večera pre strihačov oviec
Toto jedlo tradicne varievali aj varievaju farmarky na veceru pre svojich strihacov oviec. Na odlahlych farmach...
Francúzske zemiaky Denisa Myšáka
Ak chcete vedieť ako sa stravuje šampión Denis Myšák, olympijský medailista z roku 2016 a majster...
Kapor vo vínnom cestíčku ako minútka
Jednotlivé porcie kapra, zbaveného kože a vykosteného osolíme.
Sójovo kuracia Čína na môj spôsob
Postupne sa vyvíjal. Teraz patrí u nás k tím najobľúbenejším. Dá sa o ňom povedať,...
Cuketové karí
Recept je skoro vegánsky, ale nepohrdnú ním ani ortodoxní mäsožravci ako ja. Ak chcete vegánsku...
Špenátové halušky
Z múky, vajec a rozmrazeného špenátu vypracujeme polotuhé cesto. Pridáme cesnak, soľ a vodu podľa potreby tak,...
Šošovicový prívarok
Toto jedlo je jedno z mojich obľúbených zo slovenskej kuchyne. Zakaždým keď ho uvarím, si tým pripomeniem svoje detstvo....