Foto: zuzananoskova
Focaccia je úžasná v tom, že je variabilná, pripravíte si ju s tým, čo máte radi, poprípade s tým, čo máte doma ;-) Moja Zobraziť celý popisFocaccia je úžasná v tom, že je variabilná, pripravíte si ju s tým, čo máte radi, poprípade s tým, čo máte doma ;-) Moja dcéra má najradšej so sušenými paradajkami a čiernymi olivami a ja s paradajkami alebo úplne "čistú" iba s bylinkami. Skvelé, rýchle pohostenie pre návštevu :-) Pozrite si postup ITALA , podľa ktorého toto cesto pripravujem: http://uloz.to/live/xGM4V9C/s-italem-v-kuchyni-italsky-chleb-focaccia-avi
Postup
-
1
Pri miesení cesta treba počítať aj s múkou na podsypávanie. Cesto je skôr riedšie ako hutnejšie.
- 2
Neplnená, iba bazalka a rozmarín navrchu a olivový olej. Môžete pridať aj oregano, tymián ;-)
- 3
Časť som si posypala parmezánom (mliečny produkt živočíšneho pôvodu, ktorého sa vzdať zatiaľ nechcem) :-)
- 4
Po upečení...
- 5
Po upečení...
- 6
Nechajte chvíľu vychladnúť, potom môžete nakrájať a podávať: dobrú chuť :-)
- 7
Túto focacciu som mixla 350g špaldovej múky a 150g špaldovej múky celozrnnej. Chuťovo je to samozrejme iné ako z hladkej múky, ale vôbec nie zlé! Je to zdravšie a naozaj výborné. Celkovo pri pečení zameňte hladkú múku za špaldovú. Tá je výzorovo aj chuťovo na nepoznanie od hladkej (môžete "oklamať" rodinku). No keď pridáte aj celozrnnú, farbou je tmavšia.
- 8
Po upečení...
- 9
Po upečení...
- 2
Diskusia k receptu