Focaccia paradajková

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 18. mája 2013

Focaccia je úžasná v tom, že je variabilná, pripravíte si ju s tým, čo máte radi, poprípade s tým, čo máte doma ;-) Moja Zobraziť celý popisFocaccia je úžasná v tom, že je variabilná, pripravíte si ju s tým, čo máte radi, poprípade s tým, čo máte doma ;-) Moja dcéra má najradšej so sušenými paradajkami a čiernymi olivami a ja s paradajkami alebo úplne "čistú" iba s bylinkami. Skvelé, rýchle pohostenie pre návštevu :-) Pozrite si postup ITALA , podľa ktorého toto cesto pripravujem: http://uloz.to/live/xGM4V9C/s-italem-v-kuchyni-italsky-chleb-focaccia-avi

Suroviny

500 g
400 ml
1/2 ks
1 ČL
5 PL




Postup

  1. 1

    Pri miesení cesta treba počítať aj s múkou na podsypávanie. Cesto je skôr riedšie ako hutnejšie.

  2. 2

    Neplnená, iba bazalka a rozmarín navrchu a olivový olej. Môžete pridať aj oregano, tymián ;-)

    Focaccia paradajková - obrázok 2
  3. 3

    Časť som si posypala parmezánom (mliečny produkt živočíšneho pôvodu, ktorého sa vzdať zatiaľ nechcem) :-)

    Focaccia paradajková - obrázok 3
  4. 4

    Po upečení...

    Focaccia paradajková - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení...

    Focaccia paradajková - obrázok 5
  6. 6

    Nechajte chvíľu vychladnúť, potom môžete nakrájať a podávať: dobrú chuť :-)

    Focaccia paradajková - obrázok 6
  7. 7

    Túto focacciu som mixla 350g špaldovej múky a 150g špaldovej múky celozrnnej. Chuťovo je to samozrejme iné ako z hladkej múky, ale vôbec nie zlé! Je to zdravšie a naozaj výborné. Celkovo pri pečení zameňte hladkú múku za špaldovú. Tá je výzorovo aj chuťovo na nepoznanie od hladkej (môžete "oklamať" rodinku). No keď pridáte aj celozrnnú, farbou je tmavšia.

    Focaccia paradajková - obrázok 7
  8. 8

    Po upečení...

    Focaccia paradajková - obrázok 8
  9. 9

    Po upečení...

    Focaccia paradajková - obrázok 9

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia