Foto: tinca
Kura robievam ako eintopf na sudovej kapuste. Na dnešný nedeľný obed som zvolila pre zmenu na červenej kapuste a neľutujem, bolo to výborné!
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Kapustu necháme mierne stiecť zo šťavy. Očistíme si jablko, ktoré nakrájame na plátky a zmiešeme s kapustou. Pridáme korenie 4 farieb. Olúpané zemiaky pokrájame na kolieska, pridáme soľ, korenie na americké zemiaky a rascu. Štvrťky kuraťa rozdelíme na kĺbiku napoly, do každej časti vložíme pod kožu vetvičku rozmarínu, osolíme a zaparášime grilovacím korením. Potom na časť pekáča rozložíme kapustu, na ďalšiu zemiaky a navrch pokladieme porcie kuraťa. Celé obložíme maslom. Zakryjeme alobalom a pečieme pri 180 st.C cca 60 minút.
-
3
Desať minút pred dopečením vrch zagrilujeme, aby sme mali kura chrumkavé. No a tu je eintopf upečený.
-
4
Môžeme podávať. Dobrú chuť!
@Tinca , výborný recept, málo práce, výborná chuť. Zakladám a čo najskôr urobím.