Morčacie na smotanovo-medovej omáčke

morenajea - fotkamorenajea, 6. decembra 2010
Morčacie na smotanovo-medovej omáčke
Foto: morenajea

Mäsko na sladko

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
250 ml
1 KL
3 KL




Postup

  1. 1

    Mäso si nakrájame na menšie rezne. Ochutíme bielym korením a soľou. Na oleji vo woku osmažíme z oboch strán do zlata. Potom všetky plátky necháme pod pokrievkou 5 minút dusiť. Vyberieme a odložíme.

  2. 2

    Do výpeku pridáme med, horčicu a po troche primiešavame smotanu. Na miernom ohni vymiešame krémovú omáčku. Jemne zaprášime múkou.

  3. 3

    Mäso dáme do omáčky a chvíľu spolu prehrejeme. Podávame s opekanými zemiakmi a plátkom mandarínky. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

marienka44
@Morenajea , preco vo woku? Tam sa zmesti len 1 rezen, lebo dno nie je ploché.Nerozumiem,ako podusit. Asi vsetky po jednom opražiť a potom ich spolu naukladat na seba do toho woku.
morenajea
@marienka44 asi mám väčší wok a s rovným dnom nie ten klasický guľatý. Tam dá naraz osmažiť 3-4 kúsky. A to podusiť vlastne znamená nechať chvíľu pod pokrievkou aby ešte viac zmäkli.
letisia
Vrátili sme sa dnes po týždni z lyžovačky a doma nás čakala táto večera, ktorú nám urobila naša staršia dcéra. Bolo to úžasné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia