Foto: izabella929
Kto by nemal rád jaternice...ja ich ozaj mám rada a mám ich vždy čerstvé,aj keď sa mnohí budú vyjadrovať, že je to ťažké jedlo, Zobraziť celý popisKto by nemal rád jaternice...ja ich ozaj mám rada a mám ich vždy čerstvé,aj keď sa mnohí budú vyjadrovať, že je to ťažké jedlo, občas si dáme...prečo nie?
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky som očistila pokrájala na kocky, pridala soľ a dala variť.
-
2
Kým sa zemiaky varia, dala som piecť jaternicu...
-
3
Keď sa zamiaky uvarili,popučila som ich, pridala vlažné mlieko a vymiešala kašu.Pečenú jaternicu som pokrájala a dala na tanier.Ako prílohu na dnešný obed som ponúkla: sterilizovanú cviklu, uhorky a urobila som šalát z čerstvej mrkvy, ktorú som nastrúhala , pridala šťavu z citronu a cukor..
Lebo ja som tu už za trápnu aj s tou mojou babkou: nemám totiž farmára ale len babku ktorá má zásobuje všetkým čo jej dá záhrada - od sliepky, zajaca, cez vajíčka až po zeleninu a ovocie. No a v zime sa jej zasa nanútim do pivnice a vykúpim jej všetko čo si tam na zimu odložila. Takže farmárom 3 x huráááá !
Izabella929, vidím, že aj tebe praská jaternička, ja už som aj popichala a nepomohlo to, skúsim v rúre, lebo mám také pekné jaternice aj krvavnice v mrazničke. K nim je dobrá podusená kapusta, zemiaky.
LIDIA,aj ja skúsim dať zamrznutú..uvidím a vďaka za radu