Pečená jaternica so zemiakovou kašou

izabella929 - fotkaizabella929, 1. decembra 2011

Kto by nemal rád jaternice...ja ich ozaj mám rada a mám ich vždy čerstvé,aj keď sa mnohí budú vyjadrovať, že je to ťažké jedlo, Zobraziť celý popisKto by nemal rád jaternice...ja ich ozaj mám rada a mám ich vždy čerstvé,aj keď sa mnohí budú vyjadrovať, že je to ťažké jedlo, občas si dáme...prečo nie?

2
porcie
120 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
200 g
500 g
1 lyžička
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Zemiaky som očistila pokrájala na kocky, pridala soľ a dala variť.

    Pečená jaternica so zemiakovou kašou - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa zemiaky varia, dala som piecť jaternicu...

    Pečená jaternica so zemiakovou kašou - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa zamiaky uvarili,popučila som ich, pridala vlažné mlieko a vymiešala kašu.Pečenú jaternicu som pokrájala a dala na tanier.Ako prílohu na dnešný obed som ponúkla: sterilizovanú cviklu, uhorky a urobila som šalát z čerstvej mrkvy, ktorú som nastrúhala , pridala šťavu z citronu a cukor..

Diskusia k receptu

danculka
Staré dobré jedlo,,myslele som ,že dáš ako si ju robila,možno niečo nové....
tatranka
Mám rada pečené jaterničky.Podávam k ním sudovú,kyslú kapustičku.Dobrotka.
izabella929
danculka:-) moja milá, ja mám farmára, ktorý ma zásobuje čerstvými mäsovými výrobkami podľa potreby..dostávam obarkovú slaninu,tlačenku, klobásky aj jaternice..no boli časy, keď sme si doma chovali aj robili výrobky.Nemám problém ti recept na jaternicu napísať, ak máš záujem.Dnes sa chovať prasiatko doma nevyplatí, lebo je obilie drahé.
izabella929
Martička, máš pravdu aj to je fajn, ale podávam vtedy, keď robím komplet zabíjačkový tanier.Klobásky , tlačenku a obarkovú slaninku mi farmár dodá až v nedeľu..)))
hubata
Konečne počujem že niekto má vlastného farmára !!!!!
Lebo ja som tu už za trápnu aj s tou mojou babkou: nemám totiž farmára ale len babku ktorá má zásobuje všetkým čo jej dá záhrada - od sliepky, zajaca, cez vajíčka až po zeleninu a ovocie. No a v zime sa jej zasa nanútim do pivnice a vykúpim jej všetko čo si tam na zimu odložila. Takže farmárom 3 x huráááá !
izabella929
hubatá.jazyčnatá.-))ja nemám iba jedného farmára:-)) si predstav, že mámdokonca dvoch.Druhý mi dodáva mlieko, tvaroh, bryndzu,maslo,syr a vajíčka.-)) to je paráda, vždy mám všetko čerstvé..
evanaaa
Och, Hubatá, aj ja ti závidí, tu v lete predávajú na malom trhu maďari, no tento rok som ani raz tam nebola. Ale čo budeš robiť, ak sa babka pominie, kto ju nahradí? Mala by si s aobzerať po náhrade.
Izabella929, vidím, že aj tebe praská jaternička, ja už som aj popichala a nepomohlo to, skúsim v rúre, lebo mám také pekné jaternice aj krvavnice v mrazničke. K nim je dobrá podusená kapusta, zemiaky.
lidia3
Ja mam domace jaternice v mrazničke,taku zamrznutu dám na plech do rúry na 180 alebo aj dvesto nič nepodlievam a jeternica za trištvrte hodinu je krasna upečena a nikdy neni prasknuta.Počas pečenia ju par krát otočím.
babina28
mne tiež praska jaternica a neviem prečo ,Izabela napíš recept na domacu jaternicu
evanaaa
Lidia3, tak aj aj to skúsim ako ty, dať do rúry nerozmrazené.
almur

LIDIA,aj ja skúsim dať zamrznutú..uvidím a vďaka za radu
jozka2
k takejto jaternicke so zem.kasou mam najradsej vela salatu s kyslej kapusty,mnaaaam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia