Kurča na smotane
Perkelt a paprikáš - nikdy som nevedela aký je medzi nimi rozdiel. Ani jeden som nemala...
Paradajková polievka
Existuje niekoľko verzií na paradajkovú polievku. Ja som tiež vyskúšala už niekoľko receptov. Výsledný a...
Šťavnaté cestoviny s tvarohom na sladko
Stará známa klasika, šťavnatejšia a chutnejšia :-)
Ratatouille
Názov tejto rozprávky je odvodený od známeho francúzskeho jedla, ktoré je obľúbené najviac v regióne Nice....
Koložvárska kapusta
Tento recept najradšej robím v takomto sychravom počasí, kyslá kapusta povzbudí a spolu s mäskom a...
Cestoviny s brokolicou a smotanovou omáčkou
Sme cestovinová rodina, u nás môžu byť cestoviny každý druhý deň a nikdo sa sťažovať nebude....
Guláš z diviaka
Včera som dostal mäso z diviaka. Jeden väčší kus som použil na dve jedlá. Z...
Hovädzie na šťave bez papriky
Je to veľmi chutné a jednoduché jedlo, ktoré je u nás veľmi obľúbené. Určite ho...
Kysnuté lievance ako od babičky
Ak použijeme čerstvé droždie (cca polovicu kocky), rozdrobíme ho do polovice vlažného mlieka, ďalej v...
Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a kyslou kapustou
Veľmi chutný a jednoduchý obed alebo večera ;-P
Cícerové fašírky FALAFEL
Tieto jednohubky sú výbornou maškrtou počas letných dní, keď máme chuť na ľahký obed, keďže niesú...
Šúľance z tvarohového cesta
od svojho detstva ľúbim túto dobrotu, buď s makom alebo so strúhankou. A kedže ich...
Falošná sviečková z bravčového mäsa
Falošná sviečková z bravčového mäsa je síce lacnejšia verzia pravej sviečkovice, no chuť je rovnaká... výborná:)
Bravčové so zeleninou na čínsky spôsob
Bravčové mäso odblaníme, očistíme, opláchneme a osušíme. Nakrájame na stredne veľké kocky, dáme...
Kurací stroganov po prešovsky
Vzhľadom na jednoduchosť a tak málo ingrediencií je to vynikajúca pochúťka. Skúste a neoľutujete!
Plnené bravčové rezne
Karé narežeme a naklepeme na väčšie rezne, aby sme ich mohli plniť.
Pravá falošná sviečková na smotane
Môj staručký známy mäsiar mi doniesol v utorok kusisko pravej falošnej sviečkovej z býka z vlastného bio...
Vyprážaný syr bez obaľovania
Máme veľmi radi syrové večere, najmä vyprážaný syr. Večne diskutovanou témou je ako ho pripraviť...
Jogurtové lievance
Rýchle, jednoduché a vynikajúce! Z 200 g múky vám vyjde cca 12 stredne veľkých lievancov, ...
Kváskové šišky
V poslednom čase som sa zamilovala do kváskovania. Rada skúšam nové recepty a ešte radšej si...
Štiava, šťavel, šóška
Tak a máme tu veľkonočné sviatky a v našej rodine sa počas postnych dní varí štiava...
Čevabčiči
Hned na úvod pro všechny, kteří řeknou, že je tu hodně receptů na čevabčiči...
Hovädzia sviečková
Umyté mäso krížom dobre prešpikujeme slaninou a mrkvou dobre nakoreníme a osolime. Na prudkom oleji osmažíme...
Lečo, ako robím ja
Takto ma naučila robiť lečo moja staršia kolegyňa, ktorá bola maďarskej národnosti. Rozdiel od predchádzajúceho...
Perkelt z čerstvej hlivy
Na oleji orestujeme úplne do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľku.
Bačovský rezeň
Dnes som pre moju návštevu urobila výborný obed ´: bačovský rezeň... ako plnku som použila oštiepok a...
Bravčová panenka s cesnakovou omáčkou
Vďaka šikovnej rúre som dnes pripravila naraz obed aj večeru, aby ostal čas aj na čerstvý...
Obed z pekáča
Nie vždy treba stáť pri sporáku celé doobedie... Chutný obed a myslím, že aj lacný...
Vyprážané šampiňóny
Keď sa manžel vráti z nákupu s rozžiarenými očami a balíčkom šampiňónov v ruke, je jasné,...