Toto jedlo patrí k mojim najobľúbenejším, tak som si teda vyskúšala jeho prípravu.
Suroviny
300 - 400 g |
|
1 ks |
|
5 - 6 ks |
|
podľa chuti |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
2 - 3 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zemiakové placky: | |
1 kg |
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na drobno nasekanú cibuľu opražíme na oleji do sklovita. Pridáme nasekané kyslé uhorky a čili papričky a chvíľu restujeme.
-
2
Pridáme na rezance nakrájané mäso a orestujeme do biela. Pridáme soľ, korenie, horčice, rascu, papriku a pretlak.
-
3
Dobre premiešame, podlejeme vodou a dusíme domäkka. (ja podlievam trochu viac, lebo máme radi veľa omáčky)
-
4
Pripravíme si placky: Očistené zemiaky, cibuľu a cesnak narajbeme, pridáme vajíčko, soľ, korenie, majoránku a múku a vypracujeme poloriedke cesto. Na panvici s väčším množstvom oleja tvarujeme z cesta väčšie placky a smažíme do zlatohneda.
-
5
Na záver zahustíme mäso trochou múky (ja zvyknem múku pretrepaťv malom množstve vody v uzavretom zaváraninovom pohári- nespravia sa hrudky).
-
6
Servírovanie- na placku položíme ohnivé mäso, preložíme a posypeme strúhaným syrom. Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu