Foto: eviana
Pozerala som tu na vareche paradajkovú kapustu a na tento spôsob som nenašla, tak preto vkladám, možno niekomu aj takto zachutí... a ak náhodou Zobraziť celý popisPozerala som tu na vareche paradajkovú kapustu a na tento spôsob som nenašla, tak preto vkladám, možno niekomu aj takto zachutí... a ak náhodou predsa už niekto na tento spôsob vložil a ja som sa k receptu nedopátrala, snáď mi odpustí... Ja osobne túto "maminkinu" kapustu milujem. Preto som sa rozhodla o jej recept s Vami podeliť :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny...
-
2
Cibuľu nakrájame na mesiačiky a dáme ju dusiť na masť - ja som dnes použila kačaciu.
-
3
Keď je cibuľka sklovitá, pridáme k nej na kocky nakrájané mäso. Dnes som použila bravčovú krkovičku. Kto nemá rád bravčové mäso, môže pokojne použiť kuracie stehná.
-
4
Keď je mäsko sprudka osmažené do "biela" (zatiahnuté), pridáme koreniny a soľ
-
5
...potom mäso zalejeme - ak máme vývar z kostí, tak pridáme ten, ak nemáme - ako ja dnes, zalejeme vodou - musí byť vriaca, aby mäso nezostalo tvrdé.
-
6
...pridáme nakrájanú čerstvú kapustu
-
7
...zalejeme paradajkovým pretlakom, pridáme 1 PL kryštálového cukru (netreba, ale nám to tak chutí)
-
8
...necháme cca 35-40 minút pomaly vrieť, kým sa neuvarí mäsko do mäkka... Komu sa zdá riedka, môže zahustiť múkou rozmiešanou vo vode, ale podľa mňa netreba. Je úžasná... a samozrejme najlepšia je keď ju varí moja maminka Pavlínka :)
... u nas sa taketo /ak si dobre pametam/ varievalo bez mesa ale zato s fazulou /bobom alebo bobovicou/. Naposledy som to jedol, snad nekecam, asi tak pred stvrtstorocim.